Feed on
Posts
Comments

Skandalų krečiamas Valstybės saugumo departamentas (VSD) ketina pagerinti savo įvaizdį drastiškomis priemonėmis. Visuomenei departamentas ketina įrodyti, jog dirba jai. Tuo įsitikinti piliečiai galės per antradienį, nuo 9.00 val. ryto organizuojamą atvirų durų dieną.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas portalui „Balsas.lt“ patvirtino, jog antradienį visi norintys Lietuvos piliečiai, pateikę pasą ar asmens tapatybės kortelę galės apsilankyti departamento patalpose Vytenio g. 1 – Vilniuje. Nebus įleidžiami tik tie, kurie turi galiojantį teistumą arba jų atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Čia bus galima apžiūrėti vadovų darbo kabinetus, įsiamžinti nuotraukose su visais ligšioliniais departamento vadovais, išskyrus Mečį Laurinkų, kuris vargu ar spės grįžti iš Madrido, kur dirba diplomatinėje tarnyboje. Taip pat piliečiams bus leista dirstelėti į „dosjė“, kurį apie juos yra sukaupę šalies žvalgai arba įsitikinti, kad jie apskritai nėra sekami.

V. Makauskas portalui „Balsas.lt“ sakė, kad visuomenėje suformuota nepagrįsta nuomonė, jog departamentas vykdo totalų bent kiek aktyvesnių piliečių sekimą, tad šiuos stereotipus būtina keisti. „Norintieji galės apsilankyti ne tik centrinėje VSD būstinėje, bet ir buvusiose KGB rūmuose įsikūrusiame padalinyje, vykdančiame pasiklausymus bei kaupiančiame medžiagą. Pagal aprašus bus nesunku įsitikinti, kad jokių masinių sekimų nevykdome. Tiesa, norintieji ten apsilankyti turėtų nuo pat antradienio ryto registruotis telefonu Tel.: (5) 236 44 75. Juo bus teikiama ir daugiau įvairios informacijos ,“ – sakė V. Makauskas.

Negalintiems atvykti į sostinę provincijos piliečiams atsivers apskričių centruose esančių padalinių durys.

Renginio metu taip pat veiks loterija, kur šalia tokių egzotiškų prizų, kaip antrankiai ar įrašinėjantis žiebtuvėlis, bus galima laimėti ir kuponą „Čili“ picai ar pakvietimą į vakarą pabaigsiantį VSD kolegijos pobūvį sostinės Kongresų rūmuose. „Balsas.lt“ pavyko išsiaiškinti, jog ten, šalia profesionalių aktorių, šou pademonstruos ir Respublikos Prezidento patarėjas, Nacionalinio saugumo grupės vadovas Mindaugas Ladiga. Jis, anot informacijos, žino net 21 originalų būdą kaip atkimšti vyno butelį..

Visgi, į naująjį VSD pastatą, kuris dabar statomas tarp Justiniškių, Pilaitės ir Buivydiškių mikrorajonų, taip pat į pačią aptvertą teritoriją lankytojai nekviečiami. Pasak saugumiečių – slapta tarnyba yra slapta tarnyba ir negali visiems rodyti visko.

Tai tik balandžio pirmoji, ponai… Etiškos ir „institucijas – ką jos bedarytų – gerbiančios“ Lietuvos interneto redakcijos (ne vien Balsas) tokiam pokštui pasirodė per jautrios.

No Responses to “Valstybės saugumo departamente – atvirų durų diena..”

  1. lauris parašė:

    afigienai, nors ir pagyringas textas, bet mintis ir ideja – respect, lenkiu galva. zemai. zemai. zemai.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos