Feed on
Posts
Comments

 

 

Vis dėlto, klausantis prezidentės ryžtingomis intonacijomis sklaidomų reikalavimų bei pagrūmojimų, – kyla klausimas – kas mums dabar svarbiausia?

Sudalyvauti Amerikos žiniasklaidos ir Centrinės žvalgybos valdybos tarpusavio karuose, padedant kokiems nors Europos Sąjungos antiamerikanistams dar kartą parodyti, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra blogio imperija ir pasirūpinti talibų teisėmis?

Pasiekti, kad NATO, kuri be JAV yra tik spalvingų alavinių kareivėlių organizacija, turėtų mūsų gynimo planus?

Dar įdomiau, kad, be aiškios prasmės ir tikslo eskaluodama tikrai ar tariamai per Lietuvą vežiotų ar nevežiotų teroristų klausimą, D. Grybauskaitė ima kažkaip įstrižai sukioti gaublį. Taip suku ir anaip, o po D. Grybauskaitės pareiškimo, jog „Vakarai neabejoja“ Lietuvos ir JAV bendrais baisiais nusikaltimais, nebesuprantu – Amerika dar Vakarai ar jau pietūs?

Prezidentė, kuri gali paskambinti Dimai Medvedevui į Kremlių ir paklausti – ar tikrai serga Lietuvos karvės, nežino kam skambinti, jei atsiranda klausimų Amerikai. Tiek dėl gynybos planų, tiek dėl nelemtųjų CŽV kalėjimų. Aršią, bet menkai efektyvią retoriką Rusijos atžvilgiu pakeitus čegevarišku pašūkavimu prieš jankių imperializmą ir atsistojus į vieną gretą su Algirdu Paleckiu, Lietuvos užsienio politiką ištinka balansas ir harmonija?? O gal galima aiškiau paaiškinti – kas mums iš to?

No Responses to “Dalia Grybauskaitė antirusišką šalies retoriką keičia antiamerikietiška?”

  1. Julius parašė:

    LT uzsienio politika neturi nei vizijos, nei strategijos. Kaip maistingas nepilnametis: tai racionalu, tai maistingumo priepuoliai.

    vis dar tikime, kad yra tik dvi puses: Vakarai ir Rytai. taip jau isaukleta musu Uzsienio Politika: butini gerieiciai/blogieciai, butina aklai pasirinkti komanda.

    jau kiek laiko esame ES – vis dar nesupratome jos tarptautinio vaidmens.

    savo vaidmens – tuo labiau. todel ir metomes: vieni nori buti Che Guevaros, kiti Reiganistai, treti megina patapti modifikuotais Shumanais-Kalergiais. zodziu – ieskome savo vaidmens, meginame save identifikuoti ir kol kas vienas didelis FAIL.

  2. […] o taip pat JAV neokonų ir Vakarų Europos komunistuojančių pacifistų propagandos karus Lietuvą be jokios prasmės įvėlusi prezidentė Dalia Grybauskaitė į smėlio dėžę numetė […]

  3. […] nereikia to, ką nekurie Seimo nariai vadina „nebijojimu pasipykti su Amerika“, o prezidentūra vadina nauja savo užsienio politika. Net jei tiesa, kad Albino Januškos, Dariaus Jurgelevičiaus, Dainiaus Dabašinsko ir jų sėbrų […]

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos