Feed on
Posts
Comments

 

 

Vygaudas Ušackas ir Remigijus Vilkaitis, gan įprastu būdu, panaudojant apklausos rezultatus, paskelbti labiausiai žmonėms nepatinkančiais ministrais. Nenoriu nieko tvirtinti, bet pasakysiu subjektyvią ir labai asmeninę nuomonę – primena užsakomąją propagandinę sniego gniūžtę arba šaudymąsi vaikiškais ginklais.

Pirmiausia, todėl, kad su užsienio reikalais ir kultūros ministerijos reguliavimo objektais susiduria gerokai mažiau žmonių, nei su sveikatos ministro, vidaus reikalų ministro ūkiais. Savarankiškų politinių išsišokimų ministrai lyg ir nedarė. Prie ubagiškiausią ministeriją valdančio R. Vilkaičio, išskyrus tai, kad jis aktorius, dar galima prikibti nebent dėl pernykštės kvailos istorijos su kostiumo pirkimu. Tad apklausos rezultatai nuobodokai sutampa su Seimo ir prezidentūros kuluaruose sklindančiu šnypštimu apie tai, kuriuos iš ministrų ketinama „pertvarkyti“.

Tiesa, gali būti, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės viešas pareiškimas, jog ji vieną kartą jai nepaklususio ir neprivalančio paklusti Vygaudo Ušacko “niekada nerėmė” (net pasirašydama dekretą dėl jo skyrimo), taip stipriai paveikė viešąją nuomonę. Gali būti… Juk visi suprantame – nesutikti su populiaria prezidente bet kokiu klausimu – reiškia tapti nepopuliariu. Tik kam tada tos apklausos? Žinoma, tai vis geriau, nei pasipiktinusių darbininkų, valstiečių ir inteligentų kolektyvų laiškai, smerkiantys atskalūnus. Pažanga, lyginant su sovietmečiu, yra.

Ypač todėl, kad nėra sunku palyginti ir kitų apklausų duomenis. Dar pernai gruodžio mėnesį skelbta apklausa rodo, kad V. Ušackas yra vienas populiaresnių ministrų. Bet ji, tikriausiai nėra teisinga, nes prieštarauja prezidentės valiai.

p.s. Nepasakyčiau, kad pats kada buvau didelis V. Ušacko politinių talentų gerbėjas.

No Responses to “Tauta vieningai pasmerkė prezidentės nepaklausiusį ministrą”

  1. Martynas parašė:

    Vis dėlto galvojau kad autorius, radęs minutę laisvo laiko padiskutuoja su lankytojais, ir atsakys kur man ieškoti realios politinės, ideologinės, kultūrinės Rusijos įtakos. To klausiau apatinio straipsnio komentare., ir pateikiau savo vertinima.
    Aš labai norėčiau tą įtaką atrasti, ir tikiuosi kad p. Tomai Čyvai užvesite mane ant kelio kur jos ieškoti.

    • Tomas Čyvas parašė:

      Žinote, jei ko nors nenorite matyti, tai ir nepastebėsite. Televizijos laidų titravimo situacija, padėtis, kad rusų kalba yra antra po anglų vidurinėse mokyklose (dėstymo lygis neleidžia skaityti Puškino, bet leidžia priimti russkoje radio ir propagandos poduktus) yra niekur neiieškotini, o ant paviršiaus begulį faktai. Net alkoholio vartojimo kultūra ir ta rusiška. Jei jums mažai – kelių nebenurodysiu, nes faktus skaitote atvirkščiai. Su ta pačia televizija išvedžiojote, kad titravimo prioritetai yra pagal paklausą, bet nenorite pagalvoti – kas tą paklausą formuoja? Raskite laisvo laiko, pagalvokite. Galėsime tuomet padiskutuoti toliau.

  2. Martynas parašė:

    Aš faktus skaitau nei atvirščiai nei gulsčiai o taip, kaip man jie atrodo skaitomi.Mokiausi mokykloje prie laisvos Lietuvos ir pas mus, tikrai ne didmiestyje, buvo sudarytos sąlygos antrai kalbai tiek rusų, tiek vokiečių, tiek prancūzų. Kad į pastarąsias dvi praktiškai niekas neina jau kita tema. Dėstymo lygis nėra labai aukštas, anglų irgi ne stebuklas, bet užteko ir tokio. Tai kokia padėtimi jūs nepatenkintas jei sudarytos sąlygos mokytis antros ir trečios pagal populiaruma ES kalbos?
    Dėl titravimo radau internete, kad lietuvių rusiškai bent suprantančių per 80%, tai kodėl esant tokiai situacijai nedaryti titravimo? Aš žiūriu rusiška Eurosport, tai kodėl mes turėtume žiūrėti angliška, jei tuo bus patenkinta gal 1/10 sporto mėgėjų? Žinau kad politikams žmogus paskutinėje vietoje, bet užtai gerbiu televizininkus ir kitus kurie atsižvelgia į žmonių pageidavimus, kurie sudaro daugumą. Siūlau ir jums ne rašinėti kažkokias peripetijas ir prasimanymų kokie mes nuskriasti (girdėjot žmogų kuris piktintusi dabartinę situaciją, paprasta pilietį, ne apžvalgininka ir t.t. kuriems rusų baubai rodos?) o atsižvelgti visų pirmą į žmogų kaip vartotoją, kurio poreikiams yra skirta tenkinti tv ir ji tai turi daryti geriausiais būdais. O vienetai kurie nori mokytis kalbų žiurėdami laidas, tegų eina i English school, nes televizija atstovauja daugumai. Kitaip sakant šuns balsas neina į dangų. O paklausa man yra aiški, draugai, tėvai, kaimynai patenkinti mano paimtu pavyzdžiu – rusišku Eurosport.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos