Feed on
Posts
Comments

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė visgi nesusilaikė dar nepaspaudusi ir taip iki klipatos lygio nusilpusią koaliciją. Jai būtinai prireikė, kad būtų įvertinta Arūno Valinsko nuomonė, jog ji gali būti „boba“, už kurią šis „atsiprašė“ tokiu pat – sau būdingu pašaipiu stiliumi.

Ar tai reiškia ką nors, išskyrus tai, kad yra juokinga? Greičiausiai, subtilų grasinimą – atjungti Andriaus Kubiliaus vyriausybei palaikymo aparatūrą, jei šis kažkaip neprivers A. Valinsko pasibarstyti galvą pelenais. Jei tai nėra sąmoningas noras greitai palaidoti šią koaliciją, tuomet tai tikrai visiškai kvailas ir dovanokite tikrai įžeistos caraitės kaprizas.

Jau girdžiu dorovingų ir tolerantiškų davatkų skandavimą: „reikia gerbti pačią instituciją“, „iki kur mes ritamės“ ir pan. Niekur nesiritam, jei pati prezidentė tęsia ir vėl velka į dienos šviesą šią temą, užuot radusi rimtesnių reikalų. Gi „gerbti pačią instituciją“ reiškia ne ką kitką, kaip gerbti taburetę, nesvarbu, kas ant jos besėdėtų. Žinoma, iš skiedros vežimą galinčios priskaldyti radikaliosios feministės, priešą galinčios rasti net Fizikų dienos dinozauro iškamšoje, gal ir nemiega naktimis iš pasiutimo, nes eilinį kartą nesuprato (niekada ir nesupras), kad lyčių drama čia niekuo dėta. Tie, kas besilankstydami savo abrozdėliui, rizikuoja prasiskelti kaktą, irgi kenčia dėl klaikiai svarbios „politinės“ problemos. Tik štai valstybei, jei jos nesuasmeniname iki valdovo portreto ir į jį paleisto supuvusio pomidoro, yra ir rimtesnių bėdų.

O koalicija? Jei ji, o ypač premjeras Andrius Kubilius, turėtų savigarbos ir sveiko proto – tiesiog nekreiptų dėmesio į šitą įsižeidimų-atsiprašymų cirką. Deja, įtariu, kad vėl bus imta ieškoti būdų, kaip čia tinkamai nuraminti valstybės vadovę, kuri tikro nusiraminimo sulauks tik tuomet, kai Vladimiras Putinas pagaliau ją aplankys.

Jau prieš beveik savaitę visi, kas neapakinti stabmeldystės ar protiškai neiškastruoti politinio korektiškumo prietarų, matė, jog už iššaukiančios A. Valinsko pareiškimo formos slypi rimtos jame iškeltos politinės problemos. Šiandien gerbiama šalies vadovė net ir tą formą išteisino, nes pamėgino vėl padaryti iš jos centrinę politinę aktualiją. Negi manote, kad A. Valinskas praras progą sukurti antrą seriją?

Nors, įmanoma, kad prezidentei gali būti ir pačiai patogu išvengti rimtų diskusijų apie jos politiką, pasislepiant po įžeistos šalies mamos mina.

No Responses to “„Mamytė“ visgi supyko… Arūnas Valinskas buvo teisus?”

  1. piligrimas parašė:

    Va caraitė ir parodė savo prioritetus. Kiek emocijų dėl neva tai įžeistos jos tuščiagarbystės.
    Bet kai varliamušys Sarkozy Lietuvos Trispalvę buvo iškabinęs aukštyn kojomis – ji nei vienu žodeliu nepabandė apginti Tautos garbės…

  2. Modestas parašė:

    “visi, kas neapakinti stabmeldystės ar protiškai neiškastruoti politinio korektiškumo prietarų“
    emocionali- bobiška rašliava sakyčiau.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos