Feed on
Posts
Comments

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę, per agentūrą BNS, miestui ir pasauliui sakė, kad gegužės 30 dieną įvyksiantys savivaldos rinkimai bus dar vienas demokratijos egzaminas Gruzijai, kurios prezidentas Michailas Saakašvilis dėl kai kurių galimai nedemokratinių žingsnių yra sulaukęs kritikos ir Vakaruose.

Gruzija sukluso, nuraudo visomis kūno dalimis, susitelkė, užgniaužė kvapą ir visokeriopais būdais mėgina susigraibyti bent 5 ar 6 balus tvariosios Lietuvos demokratijos motinos vertinimuose. Skirtumai tarp Vakaruose nekritikuojamos Lietuvos demokratijos ir Vakaruose kritikuojamos Gruzijos demokratijos yra maždaug tokie:

1. Autobusai ir kitas transportas rinkėjams vežti į mitingus ir apygardas samdomi viešai, jų numerių nereikia saugumiečiams užsirašinėti mobiliaisiais telefonais, ką per kokias nors Rolando Pakso akcijas darė Lietuvos žvalgai. Viskas viešai paskelbta ir tenykščiam Vaigauskui nereikia skėsčioti rankomis, kaip tenykštis tomaševskis pasiunčia….
2. Lietuvoje nėra nei karo, nei ypatingos padėties, neokupuota dalis teritorijos. Prorusiškos opozicijos mitingų vaikyti nereikia, nes rusai dabar draugai, net, per „Dujotekaną“, apmokantys amžinąją ugnį išvaduotojams. Kartais ramybę drumsčia kokio nors saugumiečio avantiūristinis šuolis pro baltarusišką langą, gėjų paradas arba Garliavos taikūs maištai su šleikštoku kraujo ir spermos kvapu. Bet šiaip – viskas gerai: prezidentė populiari iki debesų, o visos jos kuruojamos sritys – dugne. Kaip ir prie Adamkaus.
3. Gruzija ne taip labai laukia atvykstant Vladimiro Putino ir nederina su juo savo jubiliejų svečių sąrašų.
4. Gruzijos prezidentas yra durnas ir nemadingas iškasena: vedęs ir turi vaikų.
5. Gruzijoje yra kalnų ir kalnų ožių.
6. Gruzinai į kalėjimus sodina Rusijos apmokamus opozicionierius ir riaušininkus, o Lietuvoje 7 mėnesius, neleidžiant net pasimatyti su artimaisiais, kalinama devyniolikmetė Klaipėdos mergina, kuri, pasak besikeičiančių versijų, ketino sprogdinti tai Maskvos metro, tai Rusijos karines bazes.
7. Lietuvos demokratijos sveikatą įrodo: a) sėk sesute ridikėlį, Dieve sergėk Landsbergėlį; b) liokajus Lietuvos, c) šlepetės po lova; d) Ave Dalia, gratia plena… (80 procentų reitingas, kai nėra nei karo, nei maro).

Šlovės valanda išaušo, egzaminas prasidėjo. Linkiu Kaukazo džigitams visokeriopos sėkmės kopiant į stiklo kalną, kurio viršūnėje žėri Minsko ir Maskvos oficialių draugelių imperijos, kartais dar vadinamos Marijos žeme, mamytės besišypsantis veidas.

Daugiau informacijos ir nuotraukų – čia.

p.s. Laikas nestovi. Kaip parodė balsavusiųjų apklausa (exit poll), gruzinai turbūt neišlaikė egzamino, nes Saakašvilio partija laimėjo.

No Responses to “Gruzija laiko Grybauskaitės egzaminą (papildyta)”

  1. Anonimas parašė:

    Labai geras komentaras! :)))))

  2. kantas parašė:

    Nesuprantu, o kodėl neparašyti apie tai, jog Lietuvoje CŽV agentas visam dešimtmečiui buvo infiltruotas ?

    Lietuvos gyventojams tiesiog nebuvo kada užsiimti analize, kai pastoviai buvo vykdomos kampanijos tai NATO narystei, tai ES pasiruošimas ir įstojimas bei įvairūs bendradarbiavimai su tam tikromis valstybėmis.

    Ir tik nuo 2008 metų, atsivėrus ekonominei skylei Lietuvoje (nes neįmanoma buvo nuolatos JAV finansinį burbulą pūsti , progresuojant Rusijai ir Kinijai), visuomenė tapo kritiškesnė.

    Dešimt metų..Lietuvai prireikė, kad atsikratyti tos pro-amerikietiškos subinlaižystės. O čia Gruzija..

    Gruzika, kur bedarbystė 40%, vidutinis atlyginimas 800 litų. Tai kokio išprusimo ta visuomenė ten , jeigu nesant materialiniam stabilumui, nėra ir laisvės žodžio ?

    Lietuviams pasisekė, jog Europos Sąjunga privertė į save žiūrėti „europiečio“ vertinimo akimis. Privertė palyginti ir suvokti – jog nesame nė kiek blogi, nesame verti kokių nors teisių suvaržymų, kaip ir finansinio darbinio atlygio už tą patį triūsą darbe.

    Bet tai įvyko dėka emigracijos – sugrįžtant emigrantams ir dalijantis patirtimi su vietiniais gyventojais.

    O ironija turi būti prasminga, vedanti į progresyvią ateitį. Kam išjuokti ir likti ties išjuokimu ? Tai jau cirkininkų darbas – smaginti visus ta pačia programa.

    Reikia objektyviau (bei paprasčiau – ką ir daro A.Račas savo šapalionėse) ir suprantamiau rašyti – nesiorientuoti į siaurą ratą skaitytojų. Dabar ne tie laikai, kada literatūrinių metaforų taikymas , suteikdavo papildomo šarmo.

  3. zaratustra parašė:

    Kantai, Europa be USA yra tik apgailėtinas Rasiejos pirstelėjimų bijąs senukas. Bedarbystės 40 proc. ir 800 USD per capita? Arba tu debilas arba suklaidintas. Nuskrisk į Tbilisį ir išsiblaivyk. Kai tavo ta „stiprėjanti“ Rusija dabar falcetu cypia nuo to, kad JAV atsisako GAZPROMO importo, nes atrado skalūninių dujų technologiją, kai Lenkijoja, kaip aiškėja, irgi tokią turės, tu mums seki senas pasakas apie Rusijos ekonominę vertę ir kairiųjų dykaduonių nualintą Europą, kaip saugumo garantą. Bėk tu geriau į savo Rasieją arba pas šrioderius, kas yra vienas ir tas pats, kvaily.

  4. Martynas parašė:

    Ir vėl ta Gruzija? Aš asmeniškai balsavau už Prezidentė, ir vienas mano norų buvo kad pamirštų tą tarp Azijos ir Europos kažkur tūnančia valstybę nors kadencijai, nes nei vakarietiškai nei prorusiškai ziurėdamas negaliu suprast kam ta išskirtinė draugystė reikalinga ir kokia iš jos nauda. Ir jei jau varot anr Rusijos, tai deja ji mūsų sūrius ir paršus perka, o gruzinai gali tik sudvususios mineralkos pasiūlyt.

  5. ignas parašė:

    Labai gerai pavarai, Martynai. Tikras vakarietis. Juk visi Vakaruose ir 1990 ir vėliau turėjo pamiršti tą Lietuvą su visais jos norais, nes ji nė sudvisusis mineralkos (Borjomi, beje, labai geras dalykas, o ir vynai ten ten „nuodingi“ tik rusams) negali pasiūlyti ir yra europietiška tik tiek, kiek ją už ausų truktelėjo tie, kas visgi nepamiršo.

    Žiūrėdamas „nei vakarietiškai, nei prorusiškai“ stovi ant dviejų valčių ir greit pliumptelėsi į vandenį, nes išeitis, tokiu atveju, yra neutralitetas, kuris istoriškai jau išbandytas ir mūsų geografijoje bei politikoje – nepasiteisino.

    Tavo noras išsipildė su kaupu, bet va naudos iš to ne kažkiek: dujos neatpigo, sūrių ir paršų nuperkama tiek pat ir dabar dar svastikos ant jų klijuojamos, o Putinas vis tiek neatvažiavo. Rusai teisūs, nes į mazgotes reikia valytis batus, o ne kalbėtis, kaip su lygiais. Kartu su Gruzija nurašytas likęs pietų Kaukazas. Tame tarpe ir Azerbaidžanas, kuris mažiausiai iš NVS nukentėjo nuo krizės ir kur Lietuva (tai oficialūs skaičiai) pernai investavo daugiau, nei bet kur pasaulyje. Tai yra rezultatas prorusiškos subinlaižystės, kažkodėl vadinamos pragmatizmu.

  6. Martynas parašė:

    Aš palaikau P. Osetijos ir Abchazijos laisvės troskimą, kad nekentėtu nuo neprognozuojamos Sakašvilio politikos. Ir beje kodėl patys esam Europos lygiu nabagai, turim kitus nabagus ginti? Kodėl nereikia tos Gruzijos nei estams, nei latviams, kažkaip negirdėjau kad pas juos dėl jų tokios isterijos kiltu. Man čia per karą mieste siūlė popierių pasirašyti už Gruzija, tada aš jiems atsakiau, kada už Irako ir Afganistano okupacijas duosit notą pasirašyti, tai ir dėl šito pagalvosiu. Nepakenčiu dvigubu standartu, kad amerikai galima išsidirbinėti visam pasaulį. Ir jums patariu nepalaikyti tų gruzinų, jie dar to nenusipelnė, nes deja nustatė karą pradėjo abi pusės, tai kodėl palaikom tik vienos iš jų laisvės troškimą?

  7. Tomas Čyvas parašė:

    Martynai, o tamsta domėjaisi tomis šalimis, apie kurias kalbi? Sakei, kad tau vis tiek, kas vyksta Gruzijoje, o štai Abchazijoje ir P. Osetijoje – ne vis tiek? 🙂

    Tai pasidomėk. Tokių „valstybių“ r laisvės siekių iš etnosų, kurie toje teritorijoje iki konflikto pradžios sudarė trečiaeilę mažumą, galima prikurti. Ir Vilniaus krašte bandyta.

    Beje, o USA Afganistaną paskelbė savo valstija? Kažkaip tu net pavyzdžius parenki durnus. Išsidirbinėji ar ką? 🙂

  8. Martynas parašė:

    Gerai aš pripažinsiu kad esu turbūt mažiausiai apsiskaitęs iš čia rašančiųjų, bet man patinka politikos klausimai ir jais domiuosi. Jūs mane galit laikyti kaip paprastą pašnekovą pilietį, nekokį tais apžvalgininką ar politikos mokslus baigusi žmogų. Ir aš tokią nuomonę susidariau iš žiniasklaidos, tiek rusiškos (nes skaitau), tiek lietuviškos. Tai va manau mano nuomonė, nors ir per mažai pagrįsta, bet susidaryta žmogaus prisėdančio kasdien prie kompiuterio, kurių Lietuvoje tūkstančiai, bet tik vienetai ateina čia parašinėti. Priimkit ją kaip paprasto, nebaigusio mokslų piliečio nuomone, o aš kur sugebėsiu pagrįsiu.

  9. fsm parašė:

    Na, kadangi Lietuva yra Gruzijos „geriausia draugė“, manau, kad turėjo teisę pasisakyti šia tema. Saakui gi labai svarbu, ką sako Lietuva, reikia manyti. Juk kalbama, kad tai regiono lyderė.

  10. kantas parašė:

    p.Tomai , ar galite pateikti ekonominius rodiklius „Valstybės““Gruzijos“ ? Juk galima paruošti straipsnį , palyginimui. Lietuva 1995 metų ir Gruzija 2010 metų.

    Tikrai bus nerealiai daug panašumų.

  11. Martynas parašė:

    Va galit džiaugtis, vėl išsišokom vieni prieš Europą su savo rezoliucijom. Padėtis ten normalizuota, bet mums vėl reikia vandenį drumsti. Norėčiau to pačio Adomėno paklausti kokia mums bent minimali iš to nauda. Jei jau taip tai ir Tibetui, ir Čėčėnijai renkim rezoliucijas, tik po to pamatysim kad likome pajuokos verta valstybę. Tegu dar tik i mano miestelį atvažiuoja tų kregždučių plitikėliai, paklausiu aš jų pora malonių dalykų, nes kitaip kas juos gali į protą atvesti. Beje, įtariu kaip Jav savo pinigais maitino Baltarusijos opoziciją, to pačio varianto esama ir pas mus, parsidavėliai dirba Jav interesams, o ne Lietuvos.

  12. Kantui ir Martynui parašė:

    Mandrumas neišpasakytas ir tuo pačiu vištakumas, ponai. JAV pinigus išvogė, o kartu ir visai neprastus sumanymus diskreditavo niekšelių „valstybininkų“ gauja. Bet jei svoločius reikėjo išvaikyti, tai nereiškia, kad dėl to reikėjo sulįsti ruskiui į rūrą. Ir taip rasiejos Lietuvoje bei visoje jos kaimynystėje yra per daug. JAV dalyvavimas bent kažkiek atsvėrė tą įtaką kūrė šiokią tokią pusiausvyrą. Ką ten kalbėti – jei ne JAV laimėtas šaltasis karas, kaip jau ne kartą sakyta, toliau murdytumės rodikliuose, kurie su 1995 ar 2010 kokybiškai net negali būti lygintini. O rezoliucijas Tibeto ir Čečėnijos problemų taikiam sureguliavimui remti yra priėmusios daugelis šalių ir niekas iš jų nesijuokia. Tai, ką po gėdingo vilkinimo ir mėginimo šiaip taip Gruzijai išstenėjo Lietuvos Seimas, yra viso labo minimumas, sveikinant tokią pat šalį, kaip mes, su tokiu pat 20 metų jubiliejumi. Mums labiau pasisekė, nes visokios Amerikos už ausų įtempė į NATO, ko, žiūrint į kantus ir martynus, nesame verti. Dabar puikuojamės rodikliais ir aiškiname, kokie mes kieti.

  13. ignas parašė:

    Ką čia kliedi visokie rusoliubai??

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gg.html

    Ten pat galite pasitikrinti Rusijai draugiškiausios Moldovos rodiklius ir pamatysite, kuris kelias perspektyvesnis. Nežmoniško Rusijos spaudimo, dalies teritorijos okupacijos, iš savo statytinių ar atvežtinių „kovotojų“ sulipdant marionetinius režimus, šalis visai neprastai laikosi. Kas nebuvo, labai patariu nuvažiuoti ir išsivėdinti makaules. Atsirado mat, turtingi vakariečiai, niekinantys kitus… Tpfu. O jei jau kalbėti, kieno pinigais šeriamas mūsų establishmentas, tai nespjauna į jokius: pusiau oificialiai ryja gazpromų otkatus ir, kaip jau čia pastebėta, mėgsta nugvelbti, kas jam nepriklauso, net jei tai amerikėnų skirta kokiai Gruzijos opozicijai.

    Beje, šitoje vietoje Martyno priekaištai juokingi. Palyginus su tuo, ką Abchazijoje ar P. Osetijoje daro ruskiai, amerikėnai, atleiskite, elgiasi labai jau elegantiškai, net nenusiimdami baltų pirštinaičių. Jei nieko nedarytų, sakytume, kad paliko likimo valiai, jei kažką daro, tai ruskių penktoji kolona piktinasi – kodėl jiems nepaliekamas monopolis 🙂 Eikit jūs … adresą žinot – traukiniai važiuoja. Tik va emigruoja kažkodė dauguma į visokias Britanijas ir Amerikas – niekada į savo numylėtą kacapiją.

  14. Martynas parašė:

    Manau tas gruzinu rėmimas baigsis kartu su arba naujais rinkimais, arba vyriausybės griūtimi. Vienaip ar kitaip atėję nauji politikai ne iš TS neužsims demagogijomis ir vizijomis, o remsis konkrečiu darbu, ypač su artimiausias mūsų kaimynais. Nevažiuoju gyvent nei į Rusija, nei į Vakarus, bet aplankiau ten ir ten. Prieš šalį Gruzija taip pat nieko neturiu, tačiau visa laiką remsiu dvejas naujas nepriklausomas valstybes.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos