Feed on
Posts
Comments

 

Čia ne straipsnis ir net ne komentaras. Tik trumputė replika iš atostogų – metinio Prezidentės pranešimo ir politinės tradicijos motyvais.

Prieš kurį laiką

„Tai priimu pirmiausia ne kaip didžiulę garbę, kiek atsakomybę ir didžiulę naštą, kadangi teks būti ne vienos partijos, ne vienos valdančiosios daugumos atstovu Seime, o dirbti su visais Seimo nariais ir tai įpareigoja su visais šnekėtis kaip su lygiais. Pirmiausia stengsiuosi būti Seimo pirmininkas to Seimo, kuris yra žmonių Seimas“, – Arūnas Valinskas 2008 11 17.

Čia jo programa:

1. Neturėk kitos Tėvynės, tik vieną Lietuvą.
2. Garsink Lietuvos vardą, kad ir kur būtum.
3. Šviesk jaunimą, nes jis – Tėvynės ir tautos ateitis.
4. Gerbk senolius, nes jie tau nutiesė kelią.
5. Darbadieniais dirbk savo ir Tėvynės labui.
6. Nežudyk, nevok, negeisk svetimo turto, nekalbėk netiesos.
7. Mylėk kiekvieną žmogų kaip save patį.
8. Gyvenk sveikai, nes sveikame kūne – sveika siela.
9. Kelk savo dvasią į naujas aukštumas, padėk prisikelti kitiems.
10.Tausok Žemę, nes ji maitina ir vienintelė tave pergyvens.

Jį vadina klounu.

Dabar

„Jei tikrai siekiame realių permainų valstybėje, turime atsigręžti į aukščiausią vertybę – į žmogų. Šis vertybinis orientyras taikytinas visuotinai – aukščiausiems pareigūnams ir žemiausių grandžių valstybės tarnautojams, o kartu – ir kiekvienam piliečiui. (…) Kviečiu priimti savo valstybę kaip savą, joje esančias problemas kaip savas, ir jas ryžtingai patiems išspręsti. Kviečiu kiekvieną Lietuvos pilietį atsakingai rinkti, teisingai reikalauti ir pačiam rodyti asmeninį pavyzdį! Tikiu, įveiksime visas krizes. Jeigu įveiksime savyje blogiausią – atsakomybės ir pasitikėjimo krizę", – prezidentė Dalia Grybauskaitė 2010 06 08.

„Žmogus, valstybė, ateitis“.

Dar buvo:

„Darbas, dora, darna“

„Nusipelnėme gyventi geriau“

„Tvarka bus“

„1, 11, 111, 1111“

…………………….. Ir visi juk reitingus turėjo.

Belieka pasvarstyti – gal pokšto žanras ir neatsitiktinai pasirinktas skaitant metinį pranešimą? Gal už viso to slypi kokia gili ir nenugalima strategija? Kol kas įžvelgiu tik vieną – reikia kalbėti, kad žmonėms patiktų ir reitingams nekenktų, o visi, kas bando analizuoti, tegul eina po velnių. Kuo mažiau konkretumo, kuo mažiau savo pačios siūlymų ir kuo daugiau tiesų iš dekalogo. Negi su pastaruoju kas išdrįs pasiginčyti? Kas negalima klounui, galima aukšto reitingo šeimininkui.

Kai kas pamanys, kad vėl labai puolu tautos ant rankų nešiojamą prezidentę. Ne. Tiesiog manau, kad konkretesni ir gilesni proginiai pasisakymai prasmės šiandien ir neturi. Politinis vienokio ar kitokio pranešimo (Adamkus ir Brazauskas jų skaitė labai įvairių) resultatas yra tas pats – joks. Opozicija ir pozicija perskaito savaip, prezidento šalinininkai ir priešininkai gauna progą pasilazdavoti, o viskas šliaužia sena vaga. Tai lyg ceremonija, kurioje kažkas turi būti ir vyriausiuoju klounu. Gerai, kad nieko nesitikėjau, tai ir nusivilti neteko. Kur kas svarbiau yra veikla, nei šitie proginiai, patetiški pakiauksėjimai.

No Responses to “Kas yra vyriausias Lietuvos klounas?”

  1. Nauticalis parašė:

    Kalbama tai, ką rinkėjas nori girdėti. Geras politikas kalba taip, kad paskui jo žodžius galima būtų interpretuoti visaip, o labiausiai – jam pačiam patogiu būdu. Todėl Valinskas teisus dėl Grybauskaitės – toji nieko nepasakė. Savo ruožtu grybcefilai los ant Valinsko, kad tas “nieko nesupranta“, ir džiaugsmingai plos katučių savo numylėtąjai jos ekscelencijai. Iki kito karto – vėl ir vėl.

    Nihil novo under this sun.

  2. Justinas A. parašė:

    Galime pasakyti ir taip: „Rinkėjas, vadinasi, žmogus“

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos