Feed on
Posts
Comments

 

Labai įdomu, kodėl į atvirus grasinimus demokratijos principams nereaguoja niekas iš politikų? Nei Seimo pirmininkė, nei Prezidentė, nei atitinkamų Seimo komitetų vadovai, nei Teisingumo ministras niekaip nesureagavo į atvirą ir pavojingą išpuolį.

Prokuroras Justinas Laucius viešai grasino teisiniu persekiojimu visiems, kas drįsta abejoti ar ikiteisminio tyrimo metu Lietuvoje nepasitaiko žmogaus teisių pažeidimų. Neaišku, ar dabar bent jau nuo vienos svarbios bylos nušalinto prokuroro taikiklyje nėra atsidūrę Europos Žmogaus teisių teismo (EŽTT) teisėjai, nes ten Lietuva būtent dėl tokių pažeidimų yra pralaimėjusi ne kartą.

Kaip bebūtų išspręsta terorizmu kaltinamos  Eglės Kusaitės ir bet kuri kita byla, kaip beerzintų prokurorus padidintas dėmesys, kartais tikrai virstantis spaudimu, oficialiai ir viešai grasinti persekioti žmones už nuomonę – nesuderinama ne tik su vadovavimu svarbios bylos tyrimui, bet ir su teisininko kompetencija apskritai.

Dabar aiškiau ir tai, kodėl šis prokuroras su sao draugais taip baidosi vienos mergužėlės parodymų pakeitimo. Vis panašiau, kad bylas norima konstruoti taip, kaip tai 1937 metais, Stalino pavedimu, darė ponas Višinskis (Sovietų Sąjungos saugumo bosas). Pagal jį (knygą rasite M. Mažvydo ar kitoje bibliotekoje), svarbiausias įrodymas ir yra prisipažinimas, o visi tuo abejojantieji yra … patys žinote, pasiklausę jo ištikimo mokinio J. Lauciaus.

Vien nuo praėjusių metų liepos Lietuva bent 6 kartus pralaimėjo Strasbūre dėl pernelyg ilgo bylų nagrinėjimo teismuose. Lietuva ką tik buvo pripažinta pažeidusi Europos Žmogaus teisių konvenciją, nes šalies teismai dviejose bylose verdiktus priėmė remdamiesi slaptais įrodymais. Daugiau informacijos apie Lietuvos teisėsaugos praktikomis suabejojusius EŽTT teisėjus, kam įdomu (galbūt ir ponui J. Lauciui ir Seimo bei prezidentūros galvoms) – informacijos galima rasti čia.

No Responses to “Šalies vadovų nejaudina grasinimai demokratijai?”

  1. kantas parašė:

    Labai geras straipsnis apie nusikalstamą teisėsaugą Lietuvoje ir jos prokurorų „darbelius“

    Gaila, kad ne visi žmonės sugeba aprašyti savo „nuotykius“ su tokiais nusikalstamais kriminaliniais prokurorais kaip J.Laučius, kuris manąs esą nebaudžiamas ir galįs bausti kiekvieną žmogų Lietuvoje.

    Įdomu, kiek jam sumokėjo už bylos fabrikavimą ? Kas mokėjo? Ar grynais ar banko pavedimu (jeigu grynais – kas per šaltiniai).

    Nemalonus gyvenimas turėtų būti Lietuvoje žmonėms, kai tiek daug kriminalinių nusikaltėlių, kovojančių prieš visuomenę, kaip J.Laučius dirba Lietuvos prokuratūroje.

  2. sviesa parašė:

    Puikus straipsnis 🙂

  3. reikia parašė:

    puikus straipsnis-taciau jau laikas veikti,nes jei tyli pagrindiniai politikai,tai mes istikruju siknoj

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos