Feed on
Posts
Comments

Žiūrėkite (iki galo) : tiesą (arba čia)

Rusų kalbos Lietuvoje dėstoma per daug. Dalis mūsų jaunimo, kurie temoka angliškai ir nedisponuoja antra Europos Sąjungos populiaria kalba – pralaimi ES darbo rinkoje, tad linkiu mokytis vokiečių ar prancūzų, kaip antrąją…

Rusiškai jie neišmokomi tiek, kad mokėtų skaityti Dostojevskį ar Bulgakovą, bet propagandai pakaks…

Tiems, kas spėjo užmiršti rusų – žinia aiški – RUSAI PATYS SPROGDINO NAMUS, KAD GALĖTŲ KARIAUTI. Tai ne fobija, ne Landsbergio fantazijos – klausykite ir žiūrėkite atidžiai.

http://www.youtube.com/watch?v=CSdo7a6kUyc&feature=related

Visada atsiminkite kas tai per šalis… Mūsų užduotis – kaip nors apsiginti. Televiziją, kuri spėjo tai pasakyti – uždarė. Su kovo 11-ąja visus.

No Responses to “Laisvė, Rusija, Čečėnija… LIETUVA”

  1. Dina parašė:

    Netiesa, kad rusų kalbos dėstoma per daug. Mano bendraamžių didžioji dalis nesupranta rusiškai nieko. O kalbų gausa yra labai gerai – nesvarbu, kad ir kokia ji būtų – kurią nori, tą ir mokais.
    Ne visai suprantu, apie kokią propagandą galima kalbėti šiuo metu, su dabartinių jaunų žmonių rusų kalbos žiniomis. Gal plačiau paaiškink?
    Man kažkaip šitas tavo įrašas pernelyg baimingas ir, sakyčiau, rusofobija kvepia. Žinojai, kad tai, ko bijai labiausiai, būtinai ir nutiks?
    Manau, kad dėl to, kas buvo, galima laisvai kaltinti abi puses. Ir reikėtų atskirti paprastus rusus nuo jų valdžios.

  2. Tomas Čyvas parašė:

    Neteisingai išsireiškiau – priimu. Ne tai, kad per daug… Manau, kad logiška būtų prioritetą teikti ES kalboms ir tiek. Vadovaujamasi melagingu teiginiu apie anglų kalbos pakankamumą. Deja, realybėje, kai reikia Vokietijoje ar Prancūzijoje tvarkyti reikalus ne banke ir ne valdžios įstaigose – anglų kalba dažnai padeda ne daugiau, nei lietuvių 🙂

    Rusų kalba, kaip aš ir rašau, net dešimtukininkai šiandien nėra įgalūs Bulgakovui, o štai Russkoje radijo žinioms to lyg ir pakanka. Manau, kad fakultatyvinis statusas būtų pats tas, jei jau taip yra. Vis tiek, net rusų kalbos olimpiados moksleiviams vyksta labai juokingai – iš anksto pateikiant klausimus ir darant viską, kad kuo daugiau žmonių ją rinktųsi. Dešimtukai rašomi už tai, už ką kituose dalykuose gautum 6:-). Ir kam?

    Viso to rezultatas – Lietuva išlieka Rusijos ideologine ir kultūrine provincija. Tik integruota į NATO ir ES.

    Nežinau ką reiškia teiginys, kad įrašas „baimngas“. Aš asmeniškai tą laidą mačiau dar prieš 8,5 metų, kai ji buvo padaryta, tad kažko baisiai bijoti neturėčiau. Tiesiog, norėjau priminti laiko nutrinamus dalykus ir tiek. Istoriko profesinė liga.

    Dėl abiejų pusių kaltės, tai negaliu sutikti. Mūsų pokario partizanų tarpe irgi buvo visokių individų, bet „abipusė kaltė“ skambėtų keistai.

    O paprastų rusų niekuo ir nekaltinu. Man gaila, kad jie, deja, pritaria visam tam fašistiniam marazmui (kokia ironija – fašizmas šalyje, nugalėjusioje fašizmą).

  3. 3 parašė:

    Может, что-то и изменилось, но к худшему. Если ты сейчас о взрывах домов и роли ФСБ в этом в России заговоришь в СМИ, к тебя на следующий день вызовут в отделение ФСБ. И больше ты никогда нигде не скажешь. Может кусок хлеба тебе Путин и кинул, но все остальное стало хуже.

  4. laimikis parašė:

    paskelbti kultūrinę blokadą sau patiems –
    stebinantis logikos vingis :]

    jei šalis brandi, ji yra atvira
    kultūrinėms sąveikoms,
    ir nuo jų tik laimi.

    kai dėl ideologijos, manau, kad savo kaimynų kalbas
    kaip tik apsimoka žinoti – kad patys susiorientuotume
    įvykių sraute, o nepasikliautume tik vienu „kanalu“,
    teikiančiu maloniai nuspėjamą informaciją.

    dėl ES: tarp ES šalių nemažai
    tų, kuriose kalbama slavų kalbomis.
    ir žinoti kokią nors iš jų nėra blogai 🙂

  5. Anonimas parašė:

    Jo JAV ir patys sprogdino 9/11 . Mūsų užduotis – kaip nors apsiginti!!

  6. Tomas Čyvas parašė:

    Hm. Reakcija kokios ir tikėjausi 🙂 Tai džiugina.

    Gerbiamam ponui laimikiui pasakysiu, kad siūlau ne kultūrinę blokadą, o privalomą antrąją užsienio kalbą – vieną iš Europos sąjungos kalbų. Ar galimybė skaityti Rilkę originaliai yra kultūrinis izoliacionizmas? O gal Ramstein yra daug blogiau už ivanuški arba strelki? 🙂

    Pagal Jūsų kriterijus – kaimynai ir slavai – nesuprantu, kodėl tuomet tai ne lenkų kalba. Istoriškai sąsajų dar daugiau, sienos atviros. Kodėl ne? A. Mickevičius būtų prieinamas neišverstas. Taigi – argeumentai nerimti, kolega.

    Na, o anonimo dėl 9/11 nekomentuosiu. Mat pasakyta, kad pasakyt.

    Gero vakaro.

  7. Anonimas parašė:

    Galiu įmest linkų su 9/11 konspiracija,tas pats atvejis tik kita pusė.Ar tada postas jau įgaus faktine verte ir bus galima daryt tokius pareiškimus kaip ir jūs padarėte ? Puiku.
    http://www.youtube.com/watch?v=YyyRXfROhrc

  8. Tomas Čyvas parašė:

    OK. Vėliau peržiūrėsiu ir tikrai pakomentuosiu. Tik turiu pastebėti, kad JAV grėsmė Marijos žemei yra kiek mažiau tikėtina, nei ta, apie kurią kalbu aš 🙂

  9. Tomas Čyvas parašė:

    Ką gi. Peržiūrėjau. Jau ir anksčiau mačiau. Faktai sugrupuoti efektingai, tačiau iš jų išvada yra pirmiausiai ta, kad išgirtojoje ir holivudo šlovintoje JAV saugumo sistemoje ir žvalgyboje daugybė bardako. Atsakantis pasipūtimas ir įsitikinimas, kad įsitikinimas savo saugumu. Pridėkit dar visoms valstybėms būdingą propagandinį rūką ir turėsit vaizdą. Jokių tiesioginių nuorodų į tai, kad JAV sprogdino pačios – nė padujų.

  10. Levas parašė:

    Idomu, o rusakalbiams taip pat reikia uzdrausti destyti rusu kalba.. O kas lietuviskose mokyklose mokosi rusu? Dabar jau tikrai retenybe, taip kad parasei nepagalvojes, be to tikrai tavo straipsnis gali zeisti kitu zmoniu tautinius jausmus.. Angliskai tikrai Lietuvoje ismoks visi kalbeti, kad tik nepamirstu lituviskai taisyklingai, o jeigu nebemokes rusu k. tai bus praradimas.. Nereikia idealizuoti ES, ir dziaugtis kad pagaliau priklausom „civilizuotam pasauliui“.. Be to yra kalbama, kad kol kas amerika yra 21 proc. pasaulio ekonomikos, taciau si dalis tikrai sumazes, Kinijos, Rusijos, Indijos dalis tikrai labai dides, ir kalbanciu siomis kalbomis specialistu tikrai reikes, o tarkim teigti kad nereikes tikrai butu trumparegiskumas. Kitas dalykas, o kaip apie IRAKA? Bushas visus apgavo, ten kiekviena diena zuna taikus zmones, nuo karo pradzios ju zhuvo desimtys tukstanciu.. tai yra nepalyginama su visais pirminiais isgalvotais ju itarimais del genocido ir pan. Tai bet kuriuo atveju yra palyginami nusikaltimai, jeigu tik jau nebus ju daugiau padare amerikieciai. O beto sausio 13 ivykiai tikrai atrodo juokingai palyginus su tuo ka daro amerikieciai..!!! Ir tokio fakto nebepaneigsi

  11. Tomas Čyvas parašė:

    Deja, gerbiamo Levo teiginiai paprasčiausiai neteisingi arba išvis keisti. Lietuvoje rusų kalba, deja, yra antroji tarp užsienio kalbų po anglų. Pirmoji tarp pasirenkamųjų, kas yra itin pavojinga.

    Rusų mokymasis gimtosios kalbos yra mokymasis gimtosios kalbos ir nereikia painioti arklio su kompiuteriu.

    Kas dėl Indijos ar Kinijos ekonomikos augimo, kuris dar įstabesnis už Rusijos, tai gal mums dera griebtis kurios nors iš šių kalbų diegimo?

    Dėl JAV ir sausio 13-osios? Man smalsu, kodėl rusofilai visada rodo pirštu į JAV ir ištraukia sausio 13-ąją bei prilygina ją kokiam Irakui, bet pamiršta tą pačią Čečėniją, kuri ir buvo posto temos centre?

    Nepatogu? Prie ko čia Amerika? Kokie ženklai byloja, kad ji kada yra grūmojusi Lietuvai? Buvo ją okupavusi, trėmusi, žudžiusi ar buožinusi? Priminkit – nepamenu. Kai/jei Rusija kada bus bent kiek kitokia, nei yra dabar, tada bus prasmės su ja ir visais jos gerbėjais šnekėtis apie kitus: amerikas, europas ir t.t. Ir daryti palyginimus. Kol kas tai tiesiog nuobodu.

  12. sodininkas Levui parašė:

    man labiausiai patiko Levo zodziai – „o jeigu nebemokes rusu k. tai bus praradimas.. “

    Levai, tai bus atradimas!!! Nuostabiausias atradimas, kad mes galime gyventi be rusu 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos