Feed on
Posts
Comments

No Responses to “Mirties bausme nepiktnaudžiavusi diktatūra”

  1. dimes parašė:

    Tai siūlyčiau pasiskaityti M.Kuodžio knygą ,,Varniai, Dimitravas, Pabradė: koncentracijos ir priverčiamojo darbo stovyklos Lietuvoje 1927–1940 m.“.

  2. Julius parašė:

    Eilnis mitologinis poziuris i LIETUVISKAJA diktatura… o kuo jinai geresne uz kokia kita diktatura?

    1926 – 1933 m. vyko didžiausia lietuvių emigracija daugiausia į JAV, Kanadą, Pietų Ameriką. 1931 m. Lietuvoje pasireiškia pasaulinė ekonominė krizė. 1935 m. vyko ūkininkų streikai Suvalkijoje ir Dzūkijoje, kuriuos Smetonos režimas prievarta nuslopino. Seimo rinkimai nepastebimai vyko prižiūrint valstybės administracijai. 1938 m. konstitucija numato prievartinį darbą, o tai rodo griežtą smetoniško režimo pobūdį.

    A yra kuo didžiuotis?
    gal tos totalitarinės šaknys ir jų pasekmės šiandien yra is ten, o ne iš CCCP?

  3. vicko parašė:

    Nu dar praskaičiavai Aleksandrą Vosylių sušaudytą 1929 gegužės 24 d., už pasikėsinimą į Voldemarą. Dar ką nors?

    • Tomas Čyvas parašė:

      Vosyliaus, kaip sykis, nepraleidau. Jis yra paminėtas pastraipsninėj faktų daly. Jį, kaip ir Tauragės sukilimą, „Veidas“ sutaupė, nes pritrūko vietos – per daug ženklų.

      Ką galėjau praleisti, tai, galbūt, kelis plečkaitininkus – pasitisklinsiu – ar juos tikrai nupylė ar irgi paleido po nuosprendžio. Šiaip – niekada dideliu Smetonos ir smetonizmo gerbėju nebuvau, tad įtarti mane klasta, kad jį pašlovinčiau – naivu.

      • vicko parašė:

        Ką tu čia čyvini nesuprantu. Kokia klasta? Kokiu šlovininimu? Paranoja kažkokia. Nu nebuvo vakar to Vosyliaus, nežinau tyčia ar ne tyčia… O tą pastraipą tik šiandien prirašei. Bet… googlis viską matė, boba vienaakė (http://209.85.135.132/search?q=cache:un5znpfzMG8J:cyvas.wordpress.com/2008/05/24/mirties-bausme-nepiktnaudziavusi-diktatura/+mirties+bausme+nepiktnaudziavusi+diktatura&cd=3&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a)

      • Tomas Čyvas parašė:

        Tai niekas tamistos čia ir neginčija. Straipsnis kabo pusantrų metų. Biški nedadirbtu pavidalu. Įdomu, kad dabar parūpo, nes seniai galvojau dar keliais dalykais papildyti. Į Veidą siunčiau vieną variantą, buvo įdėtas kitas – apkarpytas. Čia įmečiau dar trečią. Klaida, žinoma, bet čia gi ne monografija ir ne enciklopedija. Papildysiu dar apie plečkaitininkus, kaip jau minėjau:) Kartoju tik viena – jokios klastos nėra. Šiaip – dėkui už pastabą, nes buvau ir pamiršęs. Reiks sutvarkyt. O rytiniam poste tiesiog nesurašiau visko išsamiai ir mandagiai. Nesinervinkit. Peace.

      • Tomas Čyvas parašė:

        Kad jums būtų dar ramiau – pridedu – tikrai papildžiau šiandien – „greituoju būdu“. Beje, perskaitęs tekstą Veide skambino kursiokas ir priekaištavo, kodėl nėra epizodo apie Tauragės sukilimą, nes ten ir to nebuvo. gerai, kad internetas leidžia daugiau 🙂

        Beje, dėl dujų kameros, tai jūs čia rimtai teigiate, kad jos nebuvo? Skaičiau tamstos puslapyje 🙂

  4. edvardas parašė:

    Kai kas net skaityti nemoka arba skaito girtas….

    Kaip bebūtų, iš Smetonos kruvino fašisto nupaišyti neišeina. Net jei Čyvas tikrai būtų pamiršęs Vosylikų ar komunistinę padugnę Bulotą, ar net Tauragės „sukilėlius“ – š gaunasi. Kairiųjų garbinami Stalino išvaduotojai biški intensyviau darbavosi, ania? 🙂 🙂 🙂

  5. end parašė:

    Kiek žinau, plečkaitininkus irgi paleido po nuosprendžio, Tomai. Esmė ta pati – daugumą paleisdavo. Nebuvo smetonyne nei tulpinių gaujų, nei sadistinio SS. Kokia šalis – tokia ir diktatūra 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos