Feed on
Posts
Comments

 

 

Rinkimų debatus iš televizijos eterio išgrūdę „kampanijų skaidrintojai“ nustūmė juos, užuot sutvarkę formatą, į kultūrnamio sales ar dar kokias improvizuotas vietas – lyg tyčia tam, kad kuo mažiau kas jais domėtųsi. Tikras aktyvumo ir sąmoningo pasirinkimo skatinimas – ką ir pasakysi. Panašiai kaip teismas be kryžminės apklausos galimybių.

Alternatyvios formos, sumanytos ir pagamintos margariną, įklotus bei skalbimo miltelius sėkmingai reklamuojančių kompanijų, šį kartą pasižymi retu įkyrumu ir akivaizdžia orientacija į kvailius bei pornografijos mėgėjus (nors visi sako, kad orientuojasi į vidurinį sluoksnį).
Eini kokiu prospektu ir renkiesi, kuris rinkimų plakatas gražiausias. Čia Artūras Paulauskas šypsosi greta patinusios bobos su lyg ir kokios pareigūnės kepuraite arba šalia pagiringo senio vienais apatiniais. Imk ir susigaudyk – ar jie kartu priverčia valdžią dirbti, ar tik vienas socialliberalų lyderis?
Iš kitos troleibusų stotelės prabyla pati LKP-LDDP-LSDP rožė. „Už rūpestį žmonėmis“, – sako ji. Rožė gražiau už pagiriotą senį. 1:0 vadinamųjų socdemų naudai. Paskui pamatai plačią buvusio ūkio ministro Petro Čėsnos šypseną – be gėlių ir girtuoklių dekoracijų. Gal ir nieko. Patraukliausios iškabos konkurse dar dalyvauja Vytautas Vakarinas su Mantu Adomėnu. Dydžiu turbūt visus pranoks Kęstutis Daukšys – jo plakatą, pagal dydį primenantį sovietinio politbiuro gorilų transparantus, antradienį sunkvežimis vežė (o gal vežiojo?) Gedimino prospektu. Palei magistrales matai tą, kuris vis tiek „bus prezidentas“.
Šen bei ten sėdi žemės ūkio ministrė, kuriai vienintelis ir neskundžiamas Vyriausiasis administracinis teismas ką tik leido teisėtai reklamuotis už valdiškus pinigus kiek širdis geidžia. Sėdi ne viena – tarp dviejų savo ministrų ir tarp Rusijos bei Vokietijos vėliavų. Žada kiečiau derėtis – turbūt dėl dar vieno „Nord Stream“ ar dėl kokios nors Vokietijos baronienės regalijų. Kuo gi ne išsvajotasis „tiltas tarp Rytų ir Vakarų“? Paminėjau tikrai ne visus – iš anksto atsiprašau.
Tačiau televizija ir taip turi ką veikti. Štai „Redakcija“ (laida tokia) pasitelkia vieną ekspertą, kuris netrunka tautai išaiškinti, kad Vyriausiojo administracinio teismo statusas beveik kaip Konstitucinio – tik „savo srityje“. Ponas nepatikslina, bet, matyt, taip bus sakiusi pati Konstitucijos dvasia apšepusia barzda.
Dar užuominomis pridedama, kad jei tik bus leista skųsti Administracinio teismo sprendimus, Aukščiausiojo Teismo pirmininką Vytautą Greičių remiantys politikai panaikins ir patį KT, o galiausiai – gal net pačią Konstituciją. Iš už kadro skambantis kažkurio „siaurovizijos“ profesionalo įtaigus balsas paaiškina, jog V.Greičių remiantys politikai yra suinteresuoti, o neremiantys – nesuinteresuoti. Jūsų, žiūrovai, teisė rinktis.
V.Greičius šių kliedesių nekomentuoja, nes jam ir nepriklauso – bet laidos vedėjai jo paklausė, tad viskas objektyvu. Tik dėl įvairovės ir visų išklausymo dar parodomas prezidentas, A.Kubilius ir objektyvus bei nesuinteresuotas, tačiau noriai komentuojantis (jam priklauso) Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Virgilijus Valančius.
Apie mažąjį KT ir kuklų jo pirmininką įtaigus balsas iš už kadro neskamba. Jis neklausia apie liustracijos bylas ir būtent apie administracinių teismų išteisintus kagėbistus, ministrus, kurie gali reklamuotis už valstybės skatikus. Matyt, pritrūksta laiko. Be to, žmonės nekvaili – patys atsirinks. Ir nereikia jokių debatų.

„Lietuvos žinios“

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos