Feed on
Posts
Comments

Prezidentas Lietuvoje negali valdyti dekretais, negali įsakyti vyriausybei ar Seimui. Užtat, be veto teisės, kuria Valdas Adamkus, pagal statistiką, naudojosi keliolika kartų aktyviau, nei Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas George’as Bush’as, turi dar vieną galimybę stipriai įtakoti valstybės reikalus.

Joks kitas asmuo nėr įgaliotas skirti tiek pareigūnų ir teisėjų bei ministrų. D. Grybauskaitės iniciatyva – išsiųsti Algirdą Šemetą sutvarkyti Europos Sąjungos finansų taip, kaip sutvarkė lietuviškus – reiškia norą pilnai pasinaudoti šiomis galimybėmis.

Suprantama, kodėl tam pritarė vyriausybė. Nušaunami du zuikiai – bendradarbiaujama su savą kadrą – Ingridą Šimonytę – šioje poziciją norinčia turėti prezidente ir toliau nuo akių išvejamas tas, kuris daugeliui žmonių asocijuojasi tiesiog su brutaliu pinigų atiminėjimu.

D. Grybauskaitės komanda žada aiškėti kitą savaitę. Kartu su veidais, kuriuos ji paliks ar pakeis ministrų kabinete, patarėjų korpusas ir bus tas lakmuso popierėlis, kuris leis įvertinti – ar teisūs buvo jos liaupsintojai ar kritikai.

Tik neaišku, ar A. Šemeta, D. Grybauskaitės nuomone, „ištaisė, ką pridirbo“, kaip ji žadėjo jam leisti rinkimų naktį, ar ne? Aišku tik viena – D. Grybauskaitė pradeda naudoti savo galias ir rinkėjų pasitikėjimo išteklius. Belieka – atidžiai stebėti.

No Responses to “Dalia Grybauskaitė pradeda veiklą”

  1. labaslietuva parašė:

    Dar visai nesenai, pries kokius 6 metus, DG eteryje ir spaudoje draskesi, kad ekonomika stipreja, gyvenimas gereja ir reikia dabar labai greitai persitvarkyti. Tai koks sios moters toliaregiskumas? Nulinis, per kumscio ilgi gal. Kaip tiketinai seksualiniai mazumai tai iprasta. Bus blogai su ja visiems.

  2. dimes parašė:

    Ingrida Šimonytė juk ir buvo tas žmogus, kuri sumąstė visus biudžeto karpymus ir antikrizinius planus. Ji buvo smegenys, bendradarbiavo su tuo pačiu Šemeta ir kartu priiminėjo spendimus FinMin’o viduje.

  3. dimes parašė:

    Ingrida Šimonytė juk ir buvo tas žmogus, kuri sumąstė visus biudžeto karpymus ir antikrizinius planus. Ji buvo smegenys, bendradarbiavo su tuo pačiu Šemeta ir kartu priiminėjo spendimus FinMin’o viduje. Šiandien ,,Veide“ net pareiškė, kad niekada nepatiks, kad ūkis gali sugriūti dėl padidintų mokesčių.

  4. Tomas Čyvas parašė:

    Ponui dimes.

    Tada viskas dar blogiau 🙂

  5. Tomas Čyvas parašė:

    Jūs, pons dimesai irgi netikėkit tuo, kuo netiki valdininkai ir politikai. Tikėkite tuo, kas oficialiai teisinga. Net jei iš jūsų mokesčiais atimtų pusę dabartinių dar gaunamų pajamų, jūs sakykite, kad viskas gerai, nes taip sakė Šimonytė, Grybauskaitė, Konstitucinis Teismas arba gen. prokuroras. Jūs tiesiog netikėkite, kad ūkis griūva. Jūs netikėkite, kad šildymo sezono metu ateina sąskaitas, kurių neapžiojate, jei energetikos ministras pasakys, kad viską kontroliuoja. Svarbiausia – tikėkite institucijomis ir melskitės, kad jos stabiliai darytų, ką daro 🙂

    Juk tiems patiems viešbučiams taikančioms mažesnį PVM tarifą ES šalys (tokių didžioji dauguma) yra durnos. Bet nieko. Komisaras Šemeta atves jas į protą 🙂

  6. monke parašė:

    Jei Šimonytė buvo smegenys, tai pasitvirtina, kad Šemeta buvo ir lieka subine arba kokia nors galūne. Jei ta išmintingoji Šimonytė, kartu su Šemeta, Kubiliumi, Sekmoku, Milakniu ir Seimo buldozeriu, būtų tikrai taip pat entuziastingai naktimis dirbusi, kad dar žiemą perskaičiuoti šilumos kainas, tai žmonės gal ir patikėtų gerais norais. O dabar – karpymai ir taupymai bei nauji mokesčiai – visiems, O energetinėms monopolijoms – toliau pelnai. Čia, matote, skubėti negalima. Reikia leisti susižerti kuo daugiau. O infantilumas ir vištakumas, kaip žiūriu iš „dimes“ ir Aloyzo komentarų, yra tokios įdomios negalios, kurios jų turėtojams dar kelia ir pasididžiavimą.

  7. dimes parašė:

    Juokingiausia, kad aš nekenčiu Šimonytės dėl to, kad ji visą Lietuvą tuoj pavers savo ekonomikos teorijos egzaminu, o Tomas Čyvas ir kažkoks ‘monke’ mane paverčia vos ne jos meilužiu.

  8. monke parašė:

    O juk turėtum ja tikėti, nes esi oficialiųjų versijų gerbėjas ir perpasakotojas. Būk drausmingas, mažyli.

  9. dimes > monke parašė:

    O Jūs, kaip matau, esate neoficialiųjų versijų mėgėjas, ar ne? Tai žinot ką? Neoficialiai Šimonytė yra ateivė iš kitos planetos, bet oficialiai ji yra žmogus. Šios žinios pasiekiamos ne kiekvienam, tačiau Finansų ministerijoje artimiausi jos padėjėjai tą žinojo seniai. Ji tai turi slėpti nuo visų žmonių.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos