Feed on
Posts
Comments

No Responses to “VSD – nuobodūs sutapimai”

  1. Georafas parašė:

    P. Čyvai,
    Nepažįstu to Jurgelevičiaus. Tikriausiai net gyvo nesu matęs. Supratau, kad buvo komjaunuolis, ppo to patapo atsivertėliu ir pramoginių radijo laidų vedėju. Bet ką jis konkrečiai padarė ar nepadarė blogo Lietuvai dabar – taip ir neįskaičiau.

    Kad ir koks jis ten būtų- gal ir pats blogio įsikūnijimas. Ne dėl to rašau Jums. Rašau, nes Jūsų rašymo stilius šio veikėjo atžvilgiu tiktų nebent Karštam komentarui ar, geriausiu atveju – Vakaro žinioms.

    Dabar gi bet kokia kaina stengdamasis suniekinti ir sudirbti Jurgelevičių, gadinate tik Balsas.lt markę. Norintys būti laikomais rimtais žurnalistais (o Jūs gi,m ne paslaptis, pretenduojate tokiu būti) iki tokio stiliaus neturėtų nusileisti, net kai rašote apie Jurgelevičių. Visa tai ką paskėte, galima pasakyti kur kas oriau.

  2. mikas georafui parašė:

    Tikriausiai norėjai pasirašyti geografu?

    Nežinau, kaip ten su geografija, bet baisiai jau skystai argumentuoji savo verkšlenimus. Nepastebėjau nei keiksmažodžių, nei kažko baisaus tekste. Linkuose matau ir citatas iš konkrečių dokumentų. Tad geriau jau tiesiog pasakytumėte, kad kažkodėl tas Jurgelevičius jums yra gerokai brangus. Nors ir esą nepažįstamas 🙂

  3. mikas georafui parašė:

    O „konkreiai“ blogo?

    Hm. Tikriausiai, koneveikti seserį Nijolę Sadūnaitę ir šlovinti sovietyną, o paskui versti skūrą yra nekonkretu…

    Tikriausiai, žlugdyti VSD valdybos darbą ir konkrečių bylų tyrimą – nekonkretu….

  4. Georafas parašė:

    Negi. Mikai. neaišku, kad man nerūpi ias Jurgelevičius. Galėjo būti pupkevičius ar bublevičius. Man dėl Čyvo žemo lygio ir Balsas.lt apmaudu. Tokiu stiliumi rašyti – nesolidu.

  5. mikas georafui parašė:

    Kad neakivaizdu. Mat parasyti „zemas lygis“ ir argumentuoti tai „zemu lygiu“ irgi nera solidu. Ir tas apmaudas tada gaunasi kazkoks keistas. Juolab, kad autoriaus tekste (pasikartoju) neradau nei kokiu keiksmu, nei grasinimu. ir Jurgelevicius, jei tave kas moke teksta suprasti, cia yra tik dalis platesnio proceso. Reikia naptingeti atsidaryti linkus ir isvis – dometis placiau paciam. Ne visi privalo rasyti islaiszytu stiliumi ir ne visiems jis patinka, o juolab – ne visi privalo rasyti adaptuotai – kad suprastu ir pagalbiniu mokyklu moksleiviai. kuo tas stilius siaip blogas – nesupratau, isskyrus tai, kad tau kazkodel apmaudu del Jurgeleviciaus, Cyvo, Balso, o turbut – del savo neismanymo.

  6. Geografas parašė:

    Keiksmų, žinoma, ten nėra. Užmirškite, kad ten rašoma apie Jurgelevičių. Sakykim, rašoma apie Jus ir tada:

    „legendinis Vinco Kapsuko universiteto komjaunuolis,“
    „ši iškili persona buvo girdima per radiją“
    „švertęs komjaunuolišką pilotę į kitą pusę, šis gražuoliukas atsidūrė “
    „aštrialiežuvis komjaunimo aktyvistas“
    „jų uolusis pagalbininkas“
    „mikrobai ar virusai pakirto P. Malakauską, kuris turėjo nueiti maloniai pasišnekučiuoti su prezidente“
    „Atleido dėl šefo ligos nuliūdusį“

    Tai nesolidus stilius, jei tai rašo žmogus norintis būti rimtu apžvalgininku rimtame tinklaraštyje. O gal jis save jau tokiu laiko?

    Beje, ar Tomas pats nebuvo komjaunuoliu? Gal per jaunas, ir nespėjo? O, kad girdime ir Tomą per radiją – tai jau ženklas, kad jis gali būti laikomas „iškilia persona“? Jei taip, tai klausimas toks – čia rimtai, ar tik su neslepiama ironijos doze?

    Taigi, dar kartą sakau, ne apie Jurgelevičių mano pastabos, o apie Tomą. Beje, jo nuorodos į savo paties straipsnius, parodo tik tai, kad jis naujo nelabai ką tesukuria – vis tą patį perrašinėja ir perrašinėja. 🙁 Pažiūrėkit ir pamatysit.

  7. end parašė:

    Tokie, kaip Jurgelevičius, turėtų grįžti tikrai ne į valstybės tarnybą. Ją apleisdami, turėtų užsukti į belangę. Ten apmąstyti – ar galima žlugdyti pareigūnų tyrimus ir dergti žuvusius žmones.

  8. mikas georafui parašė:

    Ironija yra ironija. Komentaras, juolab bloge, gali būti rašomas šitaip, nes tai nei žurnalistinis tyrimas, nei interviu, nei reportažas. O straipsniuose, į kuriuos duotos nuorodos, yra išdėstyta priešistorė ir visa reikalo esmė. Primenam nuolat tas pats, nes niekas beveik nesikeičia mūsų šalelėj. Istorija tęsiasi ir baigiasi be padarinių. Apie tai ir kalba, tad nelabai man čia aišku, ko tamsta norite.

    Tai ir blogai, kad jums nerūpi reikalo esmė ir jau kelis metus besitęsiantis marazmas, vienu iš kurio dalyvių yra Jurgelevičius. Jums kažkodėl rūpi tik „ar solidžiai parašė Čyvas“. Viskas, prie ko sugebėjote prikibti, parodo, kad prastai tamstai su humoru arba esate klaikiai nuobodus bambeklis. Man, pagaliau, jau net gaila laiko, kad įsivėliau su jumis į diskusiją, kuri yra visiškai nesvarbi, palyginus su problema, kurią nuolat kelia šis ir dar keli autoriai. Ji suformuluota komentatoriaus „end“ pasisakyme.

    Jums nuolatinis priminimas tereiškia „nieko naujo nesukūrimą“? Apgailestauju. Neturiu garbės pažinti to Čyvo, bet jis yra parašęs labai jau įvairiomis temomis – istorijos ir politikos – pasidomėkite. jei jums jau taip kažkodėl rūpi jo solidumas ir stilius 🙂 🙂 Mistika kažkokia:)

  9. end parašė:

    Su tokiais, kaip Georafas nėra prasmės diskutuoti. Čia tokia kai kurių žmonių mada – nuvesti pokalbį į lankas. Apie autorių, apie stilių, apie kablelį, apie blogą orą. Motyvai gali būti – prigimtinis destruktyvumas, arba tyčinis noras sujaukti akcentus.

  10. Geografas parašė:

    Vyrai, kalbėkim aiškiai. Visas tas cirkas (taip, jau cirkas) su VSD iš esmės susiveda į tarpusavio kaltinimus „patriotas-nepatriotas“. Valstybės saugumas nelabai kam ir berūpi, imho. Visa esmė užslapinta arba kitaip neprieinama. (arba – jos…. nėra apskritai.) Ką žinom ir girdim tai tik iš antrųjų ar trečiųjų lūpų. O A.Matulevičiaus ir R.Juknevičienės blokas tiriant VSD veiklą praeitam Seime man buvo visai nesuvokiamas. R.Stonys savo pinigais rėmė visus nuo kairės iki dešinės. Parašykit čia kuo tas 2K – dviejų uostų projektas, buvo toks blogas Lietuvai – papunkčiui. Ir parodykit, kur tikri dalykai, o kur tik prielaidos.

    Dėl Pociūno žūties, man atrodo, nepritariantieji jo oficialiosioms mirties tyrimo išvadoms nenurims pakol nebus pasakyta, kad velionis buvo išstumtas per langą. Bet koks kitoks rezultatas – nors jį atliktų FTB ar dar kas nors – bus paskelbtas KGB įtakotu. Protiv loma net prijema.

    Kai bus faktai, bus pagrindas kalbėti ar ten jonaitis ar petraitis dėl ko nors kaltas (jei iš viso buvo nusikaltimas), o gal visi, o gal nė vieno. Dabar vyksta tik „razborkės“. Žaidimas smėlio dėžėje su jam būdingais emocijų proveržiais.

  11. Vincas georafui parašė:

    Štai ir išlindo yla iš maišo. Iš to, kaip pradėjai, buvo galima nuspėti. S odnoi storony, s drugoi storony… Niekas mat neaišku. Tikrai. ir nepaaiškės, kol negausim dvylikos pažymų, vienoje iš kurių, kiek žinoma, ir parašyta, kam ir kiek žiniasklaidoje bašliavo Stonys.

    Kažkodėl to kai kas labai bijo. Esmė ta, kad matulevičius ar juknevičienė patys buvo dergiami tik už tai, kad palaikomi vos kelių apžvalgininkų KĖLĖ KLAUSIMUS į kjuriuos neatsakyta iki pat šios dienos. Todėl ir tenka stebėtis bei rašyti vėl ir vėl. O KGB agentu apšaukė tą patį matulevičių, net bylas klastojo, kaip traktoristai.

    Vien iš tos medžiagos, kurią paviešino, yra visiškai aišku, kad nupirktų yra daugybė nuo kiarės iki dešinės, kaip teisingai rašote. ir jei tai jums mažiau svarbu už stilių (esmė išdėstyta tūkstantį kartų įvairiais stiliais) ir autoriaus savybes – esate arba angažuotas, arba labai jau stokojate noro ar gebėjimo suprasti.

    Kuo blogas ar geras buvo 2K, su visais geležinkelių liberalizavimais ir faktiniai privatizavimais – galima būtų galima irgi dėti jums nuorodas, bet jums jų nereikia. Jūs, kaip tas jurgelevičius, laikotės pozicijos, kad jei nėra straipsnio kalėjimui, tai viskas OK. Jei tame Pociūno valdybos tyrime nieko nebuvo, tai kam gi tas jurgelevičius atiminėjo bylas ir laikė mėnesiais trukdydams? Ką? Na bet čia juk smulkmenos., O kas ne smulkmenos – valstybės paslaptis. Ratas užsidaro. Patogu ir miela.

    • Geografas parašė:

      Na, tai duokit nuorodas į pirminius šaltinius, tik ne į Tomo pamfletus.

  12. mikas parašė:

    Jei valstybės saugumo reikalai yra žaidimas arba tokiu virto, tai autoriaus stilius ir yra kaip tik į taktą. VSD virto pajuokos objektu, skandalų vežimu ir menkapročių karjeristų tvartu. Bet negi tai svarbu? Svarbu stilingai parašyti. O dar geriau – nerašyti visai. Kad temos nesvarbumu ir nestilingumu neužgauti kokio georafo.

    • Geografas parašė:

      Mikai,
      Tomo bloge yra tiktai jis pats ir jo stilius. Nieko esminio jis nepasakė nei dabar nei anksčiau. Viskas tik nuogirdomis ir prielaidomis grįsta. Aišku tik tiek: Jurgelevičius prisidirbo su rugpjūčio 23 d. minėjimu – tai jam tikrai garbės nedaro; vedė muzikines laidas per radiją – neutralu; tėvas buvo komunistų šulas – bet tėvo nepasirinksi.

      Sakote, laikė kažkokį dokumentą du mėnesius. Jei tam tyrėjui, to dokumento reikėjo užduočiai vykdyti, tai paprastai tokiu atveju nueinama pas vadovą – šiuo atveju Jurgelevičių – ir paprašoma, kad grąžintų. Tada anas atiduoda arba motyvuotai atsisako. Geriausia tai daryti raštu – jei jau tas tyrėjas/agentas yra toks principingas. Savo susirašinėjimą su vyresnybę agentas būtų lengvai galėjęs parodyti Seimo komisijai. Ir nereikėtų čia viešoje erdvėje tokias elementarias detales aptarinėti. Tuo tarpu, to agento atsakymas labiau panašus į atsikalbinėjimą kodėl darbo nepadarė. O ką, byla pas viršininką – nieko daryti nereikia.

  13. mikas parašė:

    Jūs mane gerokai, brolau, užknisate. Mane jau stebina net tai, kad (išeina) reguliariai lankotės jums nepatinkančiame bloge 🙂 Na, tai dar galima kažkaip suprasti, bet nerasti tuose „pamfletuose“ nuorodų į parlamentinio tyrimo posėdžių stenogramas ir kitų autorių išsamius tekstus – reikia rimtų pastangų.

    Net ir minėtas incidentas su bylomis atsispindi liudijimuose, į kuriuos nurodė pats „pamfletų“ autorius:) Aš apskritai nesuprantu – ko jūs norite. Pradžioje, jums tema visai nesvarbi, tik Čyvas negeras. Dabar ar tai Čyvas negeras, nes tema nesvarbi, ar tai atvirkščiai. nepatinka Čyvas – skaitykite Varnauską, Tvaskienę, Vasiliauską, Bačiulį, Stanciką – ką tik norite. Išskyrus Komjaunimo tiesą ir siaurovizijas – visiems viskas aišku. Kadangi Čyvo „bloguose straipsniuose“ ir blogame bloge nerandate nuorodų, padedu – bet vienintelį kartą. Bandykite kaip nors tobulėti.

    http://www.balsas.lt/naujiena/89250/seimo-nsgk-paviesinta-vsd-veiklos-tyrimo-medziaga-8-posedis-2-dalis/rubrika:naujienos-lietuva-vsdtyrimomedziaga

    Ir neapsimeskite kvailiu – paviešinta tik dalis medžiagos. Mažoji dalis. Bet jūs nei pats pajėgiate perskaityti, nei esate dėkingi tokiems, kaip autorius, kurie tai padaro ir sugromuluoja už jus.

    Beje, autorius teisingai įdeda nuorodas ir į tai, kad teismuose mėginęs kautis niekšelis – nieko nepešė. Kalbant apie V. pociūno žūtį, prokurorams ir VSD, kurie nuo pat pradžių tyčia sužlugdė tyrimą, teismuose irgi sekasi labai jau ne kaip:)

  14. Vytautas parašė:

    Skaitant komentarus susidaro įspūdis,kad Lietuvoje gerai išvystytas avinų auginimo ūki,mat daug avinų rašo komentarus.manau,kad avinus būtų galima veltui atiduoti Rusijai,tegul ten stato komunizmą.

  15. Vincas parašė:

    na tai ir sakau – pradėjo iš tolo, gudrutis – „stilius nepatinka“. baigėsi viskas lėkštu ir negrabiu bandymu marginalizuoti pačią problemą:) Grubiai dirbate, georafe:)

    • Geografas parašė:

      Aš, Vincai, ne dirbu, o laisvalaikį leidžiu skaitinėdamas įvairius tinklalapius. Darbo metu to nedarau, o atostogos tokiam tikslui puikiai tinka.

      Paskaičiau aš tas deklasifikuotas ištraukas. Aišku tik tiek, kad VSD tarnautojai tarpusavyje juodai pešasi, kas nėra gerai valstybės saugumui. Dėl ko pešasi – jau kitas dalykas.

      Tikrai, iš to ką perskaičiau, galima daryti prielaidą, kad Pociūną išsiuntė dėl tų tarpusavio rietynių. Ar jo žūtis buvo gerai suplanuota akcija ar nelaimingas atsitikimas – pateiktajame tekste jokios informacijos nėra.

      Jurgelevičiaus žlugdantis vaidmuo – apart to dviejų mėnesių trukmės bylos laikymo – irgi niekaip nenušviečiamas. Tik tiek, kad prie 2K projekto sukiojosi KGB, t.y FSB. Bet…. būkim biedni bet teisingi. Mūsų saugumas prie šio projekto taip pat ne garbės sargyboje stovėjo. Kuo 2K buvo pavojingas/nuostolingas/žalingas Lietuvai – nė žodžio. Bakstelkit, jei nepastebėjau. Kita vertus, jei tai slapta informacija, tai jos čia ir nėra. O gal Tomas ją žino – todėl ir rašo?

      Todėl ir sakau – konkrečių faktų nėra, t.y gal jie yra, bet jie neįvardijami ir nepatvrtinami dokumentais, vadovaujamasi prielaidomis, gandais ir t.t., kas ilgainiui pateikiama už gryną pinigą. Apsispręsti kur tiesa – aš neturiu pakankamai informacijos. Emocijos, kuriomis savo bloge vadovaujasi Tomas, tam nė kiek nepadeda. Štai tokios tokelės.

  16. egriseus parašė:

    p. georafui, na taip, Tomas parašė per plačiai, manding, dėl to, jog yra apžvalgininkas. Aš nesu, tai trumpai: asmuo su Jurgelevičiaus praeitimi negalėjo tapti VSD dir. pav., o jei jau tapo, po sakinio apie kaulus turėjo būti atleistas. Stilius geras?

  17. Nurchaci parašė:

    Įdomu, kas tas „georafas“ – ar Makauskas iš VSD, ar Mantas Adomėnas? Kad šūdmalis dar tas, tai oczewiscie.

    • Geografas parašė:

      Wow! Kokia man „garbė“! Bet – prastas iš Jūsų aiškiaregis, neatspėjot. 😉

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos