Feed on
Posts
Comments

 

Ilgą laiką itin uolia katalike apsimetinėjusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, įkandin prezidentės Dalios Grybauskaitės, pademonstravo nieko apie tą katalikybę niekada taip ir nesupratusi. Maža to, abi valstybės damos pamiršo, kad bažnyčia ir valstybė yra atskiros organizacijos.

Nesu itin uoliai rožinį sukinėjantis ir nuolat poteriaujantis katalikas, bet dėl vieno mirusio komunisto neįbugdymo į Akrikatedrą sukelta isterija provokuoja atsaką nemažiau, nei Česlovo Juršėno pasaka apie tai, kaip vienas pats Lietuvos ąžuolas iškovojo visiems nepriklausomybę. Iš seno kompartijos centro komiteto ideologijos bei propagandos skyriaus veikėjo nieko kito ir nesitikėjau. Iš visiems spirgant įsakinėti pratusios, velionio dėka didele viršininke tapusios aukštosios partinės mokyklos dėstytojos irgi galima buvo laukti panašaus išsišokimo. Neapmaudu dėl būrio idiotų, negalinčių išmirti komunistų ir šiaip infantilų kurie jau organizuoja „tikėjimo atsisakymo“ akcijas, dėl to, kad jų politinis kumyras šarvojamas ne ten, kur jie nori. Tokie žmogeliukai nėra didelė netektis – vargu ar tokias dūšeles išgelbėtų ši ar kokia nors kita bažnyčia. Kai kam reiktų pirmiausiai kreiptis į švietimo ir medicinos įstaigas. Tik keista, kad net arši bažnytinio konservatorių partijos sparno kalbėtoja nesupranta elementarių dalykų.

Kad ir kaip vargšams politikams ir velionio kanonizuotojams beatrodytų, Katalikų bažnyčia, kitaip nei su stačiatikiais yra Rusijoje nuo Petro pirmojo laikų, neprivalo jiems dėl nieko aiškintis ir priima arba nepriima tą, ką nori. Juolab, kad asmuo, kurį būtinai norima pritemtpi prie altoriaus, nesivadovavo nei šia, nei kitomis religijomis.

Neptinka katalikybė ir bažnyčios nuostatos? Pirmyn – susikurkite savo abrozdėlio vardo bažnyčią (paprastai tariant – sektą) ir melskitės, šarvokitės, atnašaukite. Jei Jėzus Kristus yra mažiau svarbus už politinio stabo pašarvojimo vietą – didelių kančių nepatirsite. Ten galės ir moterys kunigauti, ir celibato nebus, ir gėjai bus vyskupais, ir krikštijama bus kaip nors kitaip, o gal ir šunis bus galima bučiuoti. Kur problemos?

Ne tiek baisūs yra netobuli politikai, kiek trenktų, juos sušventinančių pasekėjų gaujos.

No Responses to “Ar susikurs šventojo AMB sekta?”

  1. Martynas parašė:

    Kam prikaišioji vis ta „komunistą“. Tikriausiai rusofobija netik paveldima, bet ir neišgydomą. Daugelio dešiniųjų stabas Ladsbergis, jei ne komunistas buvo, tai uolus koloborantas. Ir ką, reikia jam prikaišioti, kad tarybai net profesoriaus laipsnį suteikė. Velionis „komunistas“ daug daugiau gero paprastam žmogui padarė, nei dauguma disidentų ir kitokių įvairaus plauko veikėjų. Neveltui jį žmonės taip mylėjo, o dešiniuosius nugalėjo per patį jų žydėjimą. Tačiau, kaip sakiau, jo Prezidentavimo metai man kelia daug klausimų.

    • mikas parašė:

      Arčiau žmonių, sakai? Taip. Arčiau Panevėžio statybos tresto ir Zuokalos su visais jo bizniais.

  2. Aušra parašė:

    šita akcija buvo suplanuota prieš mėnesį, todėl labai jau skubotas išvadas, ponuli, darote… Su Brazausku tai neturėjo nieko bendra

    • mikas parašė:

      Na, debilai debilus traukia laike ir erdvėje 🙂

  3. Simas J parašė:

    Aušra, nejau tikitės kad tuo kas nors patikės?

  4. Žigis parašė:

    Teisingai sakai, Martynai. Žmogui ir ne vienam, o net keliems saviškiams tikrai nemažai turtų sukrovė velionis AMB. Jei kas nors Lietuvoje pastaruosius 20 m stringa, pvz kova prieš korupciją, klanus, tai irgi nepamiršk pasimelsti bei padėkoti velioniui. Juk jis ir jo chebra bene visą šį laiką buvo „prie lovio“

  5. kantas parašė:

    Šaunuolis. Tą velionį reikėjo sudeginti kur nors jo gimtame rajone ir transliuoti gyvai gyventojams per studiją, kurioje sėdėtų konservatoriai.

    Labai galingas šis straipsnis. Toks, skaniai lietuviškas. Grynakraujiškas. Toks.. kaip čia vaizdžiai apibūdinantis… Nu, kaip „Trispalvė ant Gedimo kalno“

    • Tomas Čyvas parašė:

      Kantai, Dievulis neima otkatų. Negali patikėti? ir konservatoriai čia niekuo dėti.

      • kantas parašė:

        Jokia religija stipriems žmonėms nėra reikalinga. Kas ten žinojo, jog mirs prie konservatorių valdžios.. nieko nepadarysi.. tokioje jau Lietuvoje gyvenate

        „otkatų“ .. kyšių.. 🙂 ne tame problema.. pagarbos nėra šiam velioniui, juk negali jis imti bendrą atsakomybę visų Lietuvos valdininkų ant savęs…

        daug jis galėjo, bet sistemos žmogus yra sistemos žmogus – jis gyvas esant gyvai sistemai = todėl teko Lietuvai ir postsovietinis kyšininkavimo periodas ir kt.

        jis dirbo, jis negalėjo smarkiai kenkti Lietuvai, nes tai buvo visų „socialdemokratų-komunistų“ bendra atsakomybė …

        Jeigu kaltinsite Jį – darote didelę klaidą. Ne jis vienas kaltas.. o yra visa jūra žmonių… kurią netiesiogiai ir vadinate „sekta“…

        tokių labai daug, didžioji dauguma Lietuvos senyvo amžiaus gyventojų..

        Kokia prasmė suversti atsakomybę ant jo ? Gi taip pamiršite kitus 🙂 Daroma didelė klaida..

        Istorija suvertė J.V.Stalinui visus lagerių nuotykius … o sistema ? vat kur bėda.. Kažkaip neįžvelgiate to momento, kuriuo reikia pratylėti

        Nes klaidinate patys save

  6. […] Aplamai niekada nemėgau Brazausko ir jo politikos, bet dabar darosi iš viso šlykštu kai iš AMB bandoma daryti šventąjį […]

  7. Žigis parašė:

    Taip Kantai, Paksius irgi gynėsi, kad aplinka kalta. Kodėl tuomet liaupsinamas lyderis už lyderio savybes, jei jis nėra lyderis, o tik prekinis ženklas?

    Kodėl tuomet exministras Čaplikas prisiėmė asmeninę atsakomybę už savo aplinką? Jis kažkodėl nesutiko būti sistemos dalimi. Kodėl dabartine valdžia taiso savo klaidas, kodėl tai pripažįsta viešai? Ar tai neapibudinama žodžiu „atsakomybė“?

    Kodėl Estijoje dar prieš 20 m veikė ta pati sistema, kaip ir pas mus, o dabar jau kita? Estai gal iš kitokio molio nudrėbti? O gal molis čia niekuo dėtas? Gal jie anksčiau išmoko pamoką kad atsakomybė yra svarbiausia politiko vertybė? Deja, AMB net užimdamas visus tris aukščiausius Lietuvos postus vis nieko niekad „nežinodavo“, jokios „informacijos neturėdavo“, o atsakomybės niekad neprisiėmė.

    Įdomu kad velionio nuopelnais vardinama ne tai, ką jis darė, bet tai, ko jis nedarė (nesiėmė represijų prieš Sąjūdį, nesipriešino stojimui į NATO, ES, nesibolotiravo antrai kadencijai). Keistokas gaunasi „ne“ lyderis.

  8. kantas parašė:

    dėl Čapliko menkumo esu prieš metus jam išdeliojęs Kauno dienos forume…

    eilinė smulki menkysta, galvojanti pasinaudoti įprastine metodika – mokesčių mokėtojų pinigų perkrypimu į savo draugelius..

    nesvarbu, apie menkystų atsakomybę – neturiu ką komentuoti

    Dabar dėl Estijos.. pasidomėk kieno interesų dėka Estijoje „vizualus“ pagerėjimas.. Prie ko čia komunistai.. Svarbiausia parsiduoti naudingai.. Jiems pasisekė gyventi netoli Skandinavų, tiesiog pasisekė

    Turbūt pameni tokį žodį „geopolitiką“ ..

    Deja, vat atsakomybę ir prisiimdavo A.Brazauskas už visus tuos žaidimus, vykstančius Lietuvoje… jo manymu, tai buvo „pereinamasis etapas“.. kas kažkiek atitiko jo asmenybės bruožus

    Informacijos jis turėjo.. esu pats gilinęsis į Jo pateiktus skaičius, nes negalėdavau patikėti kaip jis sugebėdavo teisingai operuoti Lietuvos ekonominiais rodikliais (importas/eksportas/socialiniai rodikliai ir kt).

    Nėra su juo kam lygintis Lietuvoje 🙂 Nėra tokių žmonių Lietuvoje.. iš nevilties jis ėjo į tą politiką paskutinį sykį.. iš nevilties ėjo ir nebuvo priimtas „pridurko“ A.Kubiliaus, bei laukė priimamajame..

    Tai buvo garbingas žmogus.. Tokių maža Lietuvoje..

    Kai pvz. Kodėl britai pateisina karą Afganistane ar Irake… Juk tai daroma dėl jų paties gerovės, netgi žudant svetimos tautos žmones bei aukojant savus kareivius.. O kas atsakingas už tai ? A ?

    Reikia į gyvenimą žiūrėti realiai – jame gyventi, bendrauti su žmonėmis; spręsti problemas, suvokti rūpesčius svetimų šeimų bei vertinti skirtingus bruožus atskirų asmenų ir t.t..

    A.Brazauskas mokėjo tą daryti.. Nėra tokių asmenybių „ant Lietuvos“ ir nebus dar ilgai, nes jos užaugs šiuolaikiškoje emigracijoje

    Ir vėl kartoju, darote klaidą , suversdami ant garbingo žmogaus kaltę.. Kovoti reikia su aplinka, kurioje pilna „padugnių“, kurios neturi savigarbos jausmo..

    o čia jau… gana geras gabalas visuomenės…

    o ten minėtus pavyzdžius ( nato, persekiojimas ar ES) , gi pats suvoki, jog rašyti „apverstai“ ir teikti diskusijai – nėra garbinga … tikiuosi, suvoksi

  9. Žigis parašė:

    Pirmiausia ne aš rašau „apverstai“, kaip tu tai vadini. „Apverstus“ nuopelnus vardino visą vakarą Valatka per TV Miliūtės laidoje. Šio žmogaus tikrai negali kaltinti priešiškumu AMB.

    Dėl „nieko nežinojimo“ – tokie buvo AMB visuomenei pateikiami komentarai visais klausimais. Pats jis garantuotai viską žinojo, tik nuo visuomenės slėpė. Aš nevadinu to demokratija, viešumu. Gal kam ir patinka tokia santvarka, bet man – ne.

    O artumas Skandinavijai – pats supranti kad mes esam lygiai tiek pat arti jos, kaip ir estai. Tik save apsiribojusiam žmogui tas atstumas atrodo skirtingas. Skandinavai man ne kartą yra minėję, kad mūsų kraštuose žodis „toli“ neturi prasmės. Čia tokio atstumo išvis nėra. Atstumas yra nebent mąstyme, bet tai jau kai kurių iš mūsų asmeninė problema. Vilniuje dažnai sutikdavau tokių, kuriems net Kaunas yra toli.

    Na o dabar dėl kai kurių politikų „menkumo“, kaip tai vadini. Jei būtų pvz. Čaplikas nepasitraukęs ir toliau saviems (dar tiksliau – sau) skirstęs valstybės lėšas, kaip tai darė Lubys ir AMB, tikriausiai tavo akyse taptų „didis“. Bet tai vėl mąstymo skirtumai.

  10. kantas parašė:

    na likimo dovana, netyčiau ir man teko pamatyti to „išverstaškurio“ Valatkos (ar Valkatos ) , nepamenu pavardės tiksliai..

    mane gyvenimas pats veda prie tokių dalykų, kuriuos turiu pateikti viešai..

    Taip, toks akibrokštas yra natūralus, kai laikui bėgant „vaikai“ ugteli ir parodo savo principingumą arba savąjį „aš“ – čia būtų atsakymas , tikiuosi visiems, dėl to „Valatka ar Valkata“..

    … „apverstai“ – turėjau omenyje , jog pabrėžiant neesminius dalykus, taip nutolinama nuo esmės – štai kodėl vis minėt tenka paklydimą

    Taip, teisingai , A.Brazauskas daug ką žinojo, bet esu jau teigęs, jog negalėjo jis griauti sistemos būdamos jos dalimi… Tas neįmanoma.. Ir ne demokratija tai.. Tai tiesiog toks naujadaras tarp postsovietizmo ir ateities valstybės valdymo modelio.. nors bandoma įvardinti „demokratija“

    Nea, dar karą.. dėl „geopolitikos“… Subrendę žmonės nežaidžia primityvių žaidimų apsiriboję rajonu, miestu ar valstybe .. Yra daug įdomių asmenybių „žaidžiančių“ (manipuliuojančiais) valstybėmis arba visais regionais (šiuo atveju Baltijos)..

    Dėl Čapliko.. čia dažniausiai sutinkantis atvejis gyvenima.. Na kam reikalingi tokie 🙂 Mačiau gyvenime panašaus bruožo žmones.. na jie prisitaikėliai virstantys vėliau parazitais 🙂 nenoriu apie tai, nes jiems pagalbą ištiesi, o jie diskredituoja vėliau ir save ir kas padeda.

    sudėtinga… einu įgyvendinti mintį apie Valatką-Valkatą 🙂 patiko

  11. Žigis parašė:

    Aš manau kad su ateities valstybės valdymo modeliais dar palaukime. Pirmiausia sukurkime demokratiją, išsiugdykime jos tradicijas, o jau tada kurkime tą Jūsų minėtą ateities valstybės valdymo modelį. Dar visai nesenai mūsų kaimynai darė eksperimentą – iš carinio feodalizmo bandė kurti utopinį komunizmą, bet gavosi sovietinis feodalizmas. Nelaimei ir mus į tą eksperimentą įtraukė. tad šįkart gal darykime viską iš eilės. po sovietinio feodalizmo, AMB visai neblogas caras buvo, bet dabar gal jau pribrendome demokratijai? Ar dar ne?

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos