Feed on
Posts
Comments

 

Ko jau ko, o gebėjimo suprasti bent jau nemažą dalį Lietuvos, kuriai atkurtoji valstybė buvo ir lieka, kaip šuniui penkta koja, velionis Algirdas Mykolas Brazauskas prilaikė. Ja naudotis ir ją telkti į nomenklatūrą bei ištikimus adoratorius -  taip pat.

Nemėgstu repo, bet gerbiu Eminemą, kaip savo žanro virtuozą. AMB man visada liks etalonas tos politinės pakraipos ir politikavimo stiliaus, kuris man šlykštus. Teko, norint būti valdžioje ir gerai gyventi, pabūti komunistu-karjeristu? Kodėl ne? Pasikeitė laikai, teko parašyti laišką, prašantį įstoti į NATO? Jokių problemų. Koks ten skirtumas – ar “disidentauti” LKP CK bufete per Kūčias valgant silkę, ar šliaužioti prieš popiežių ant kelių po Katedrą ir laižyti altorių. Jei būtų buvę madinga stoti į Kinijos Liaudies Respublikos sudėtį – jokių bėdų: svarbu išlikti prie valdžios ir paprastai bei ūkiškai išaiškinti, kad viskas yra vardan tos, anos, kad ją kur…

Esmė: visada mokėti išsiaiškinti laiminčią poziciją ir jai pritarti, kad niekas netrukdytų užsiimti savo reikalais. Rūmų pabaigti, deja, nepavyko, nors valdovas buvo iškilus. In memoriam….

Nesinori keikti mirusio žmogaus, bet nesistebėti trenktų garbintojų ordomis – sunkiau. Dabar jau skelbiama, kad tai jis yra Sąjūdis ir valstybingumo nešėjas. Dar nevėlu – pagerbkite jį ir kaip laimėjusį Žalgirio mūšį – Vytautui Didžiajam ir Jogailai jau nusispjaut.

No Responses to “Valdovas ir jo rūmai”

  1. kantas parašė:

    Turėtum jį gerbti – juk tai tavo duona (tavo darbo ar netgi gyvenimo dalis).. o savo darbą privalu gerbti ir mylėti kaip ir save patį

  2. Simas J parašė:

    Kantai, pasakei taip lyg policininkas turėtų gerbti kokį narkomaną-kišenvagį, nes iš jo „darbo“ duoną valgo..

  3. Anonimas parašė:

    Pagaliau nors vienas išdrįso parašyt tiesą, o ne subinlaižiaut, nes nuo kitų straipsnių ir laidų jau vemt norisi

  4. Vitalijus parašė:

    Trumpas ir labai taiklus komentaras. Pagarba autoriui.

  5. Martynas parašė:

    Aš irgi nesu jo didelis gerbėjas, bet geresnio Prezidento po jo nebuvo.. Dabartinė dar per mažai dirba, nors pažanga matos, o Adamkus asocijuojasi su stagnacijos ir parsidavėliškumo laikais, va jo prezidentavimo laikai man buvo įtin nemalonūs.

  6. Martynas parašė:

    Man velionio Prezidentavimas kelia tam tikrų klausimų, tačiau vieną aiškų – Tarybų sąjungoje jis tikrai dirbo tik Lietuvos labui.

    • mikas parašė:

      Juokdarys esi. Sau jis dirbo, nesvarbu prie kokios valdžios. Riktų, tai ir gubernatorium vėl būtų pabuvęs. Dažnai čia vaizduoji pragmatiką, o esi naivuolis 🙂

  7. Martynas parašė:

    Juokis jei tau patinka, manęs tai nekaso. Užtat a.a. Brazauskas, kaip politikas visą savo karjerą buvo arčiausiai žmonių, ne taip kaip jūsų stabai, išlenda tik prasidėjus rinkiminei kampanijai.

  8. Žigis parašė:

    Arčiausiai kurių žmonių? Savo klikos, kuriai padalina valstybes turtą?

  9. Žigis parašė:

    Šiandien snukiaknygėje perskaičiau Zuoko pasiūlymą laidoti AMB Žemutinėje pilyje. Viršūnė! Pasistatė, matote, šiuolaikinis Ramzis sau piramidę ant vergų lavonų.
    Atsiskleidė ir Zuoko vertybės (eilinį kartą). Žemutinėje pilyje vienintelis išties vertingas dalykas – autentiški rūsiai. Bet ir tuos Zuokas pasiryžęs subjauroti, vardan šventojo AMB

  10. Maumaz parašė:

    „[Lietuviškumo] tam tikra prasme nėra , nes per tūkstantmetį jį į vieną mozaiką dėstė labai skirtingos gentys. Ir tos skirtybės viena kitą gynė, atstojo, sergėjo. Jei Lietuva būtų tapusi aukštaitiškai impulsyvi ir karšta, jei ne aukštaitišką charakterį papildantis žemaitiškas blaivumas ir kietumas, ją būtų prariję. Žemaičiams įsivyravus, Lietuva būtų pražuvusi dėl kietasprandiškumo – aukštaitiškas lankstumas, klasta , pomėgis žaisti politinius žaidimus, vis sausam išlendant iš balos, padėjo Lietuvai tiek kunigaikščių, tiek vėlesniais laikais. Dzūkams „paėmus valdžią“, būtų įsivyravusi sentimentali karinė anarchija, ta pati, kuri sugriaužė lenkišką Žečpospolitą, – daug narsos, garbės ir sugebėjimo jausti, bet jokio planavimo ir strateginio mąstymo. Suvalkiečiai būtų Lietuvą pavertę racionaliai skaičiuojančia vokiška provincija, kurios gerovė po kelių kartų būtų visiškai nušluota. Visa, ką Lietuva pasiekė, ji pasiekė dėl to, kad joje gyvavo nepaprastai skirtingų, gal net prieštaringų charakterių kiltys, iš savo prieštarų sukūrusios vienovę.“ (esė „Nacionalinio charakterio bruožai“, p. 122)

    A.a. G. Beresnevičius

  11. Max parašė:

    Siulau nesikreipti i skaitytoja tiesiogiai, kai tamsta peikiate. Labai neskanu, kai tave apipila kazkuo, o tu nesi nusipelnes.

  12. Vadimas Juška parašė:

    labai vykes komentaras. Po visu socdemu isteriju , paisrode, kad ju karalius nuogas – nei Katedros grazinti negalejo, nes ji buvo ne jo ( o jeigu grazino, vadinasi jis ir ja buvo pavoges ), o patys socdemai parode savo menka issilavinima – mat Kaisiadoriu baznycioje “ geresnis“ Dievas, negu gyvenantis Katedroje.
    Sunku patiketi ir Prezidentes galimybe po tokio trumparegisku issisokimu galimybe vykti vizito i Vatikana, ar Popieziaus galimybe vizitui i “ Marijos zeme“. Siaip Brazausko mirtis parode, kad LT ne tik kad karaliai nuogi, taciau ju ir is viso nera.

  13. nano parašė:

    Palikit mirusius ramybėje, žiūrėkite kas toliau Lietuvoje darosi……

  14. […] ir kategoriškiausiai iš visų tai padarė Tomas Čyvas savo straipsnyje "Valdovas ir jo rūmai". Bet nervai jau nelaiko, beklausant tų pezalų, kurie visur kišami jau kelintą […]

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos