Feed on
Posts
Comments

 

Yra ir toks aiškinimas apie Lietuvos energetinį (ne)saugumą, kurį pridedu vaizdo įraše. Energetikos ministras Arvydas Sekmokas sako, kad viskas bus gerai, kai sumokėsime 30-40 milijardų.

Tiesa, dėl elektros energijos tiekimo “užžiedinimo”, kaip teigiama, viskas išspręsta. “Bitėnų elektros skirstyklos statybos pasienyje su Kaliningrado sritimi bus baigtos iki 2010 gruodžio 31 d., praneša Energetikos ministerija. Skirstykla reikalinga tam, kad Vakarų Lietuvos vartotojai elektrą gautų mūsų šalyje esančiais tinklais. Iki šiol elektros linijos ties Bitėnais iš Lietuvos driekėsi į Kaliningrado sritį, o iš ten – į Lietuvą”, – rašo kolegos.  Ir strategija nauja yra. Bet pažiūrėti vis tiek verta – filmuko autorių pretenzijos didelės, o pakomentuoti gali profesionalai:

 

 

No Responses to “Lietuvos energetikos bėdos”

  1. kantas parašė:

    Šiaip gana aiškus filmukas, bet kažkas jame yra nedasakyta.

    a) Visų pirmą, ar Alytaus skirstiklis reikalingas tam, jog neinvestuoti lėšų į infrastruktūros gerinimą ? Jeigu taip, ši animacija tampa butaforija.

    b) Kabelis per Baltijos jūrą? Kodėl Lietuva, o nei Latvija , nei Estija neparinkta tam projektui ? Taigi, vėl blefas, nukrepiant nuo kažkokios tai esmės

    c) Bitėnai… Suprantama tik viena, nenorima atsiskakyti Kaliningrado rinkos ir nenorima daryti bereikalingų investicijų atsikertant nuo RF zonos;

    Vis vien, kažkas šioje propagandoje yra pateikiama klaidingai, žiūrint vieno vidaus intereso.. greičiausiai Bronislovo Lubio lūkesčių

  2. Nesvarbu parašė:

    Filmuku autoriui reiktu pasidometi, kaip viskas toje elektros energetikoje vyksta. Dar neteko girdeti, kad buna 110 kV srove. Srove matuojama amperais, o ne voltais. Ignalinos atomine elektrine niekada nebuvo prijungta 750 kV itampa. IAE skirstykloje stovejo ir iki siol stovi 330 kV transformatoriai. Ta 750 kV linija buvo tik paruosta tokiai itampa, bet is Ignalinos visada maitindavo 330 kV itampa, taigi nereikia skleisti melagingu pranesimu.
    Del Lietuvos jungties su Lenkija, tai linija bus ne 440 kV, o 400 kV. Del keitikliu, tai filmuke parodomas tikras autoriaus neisprusimas energetikoje. Tas keitiklis Alytuje ir statomas nes nesutampa itampos ir UCTE vyksta kitoks daznio reguliavimas. Taigi, kam mum ar rusijai be reikalo statyti keitiklius prie Lietuvos – Rusijos, Lietuvos – Baltarusijos sienu? Juk musu itampos ir dazniai yra vienodi. Ne keitikliai padaro autoriaus peikiamus „ziedus“.

  3. Karpienis parašė:

    Svarbu,nesvarbuk.:)Nerauki,kam reikalinga vienokia ,ar kitokia įtampa.Labai aukšta įtampa reikalinga perduoti energijai į tolimesnius taškus.Būtent dažnis ir sinchronizuoja tinklus,todė jis ir yra esminis.Jei turėtum daugiau žinių,galėtum pasidomėti Kaliningrado AE perdavimo įrenginių įtampa ir jau žinotum kaip koks kontržvalgibinikas,iki kur sieks jos tiekiama energija.Ignalinos AE buvo numatyta su 4 blokais,todėl ir įtampos buvo 720 kv-matyt energija turejo buti transportuojama kazkur toli-VDR ,Lenkija,Maskva?

    • Nesvarbu parašė:

      Tai gal tu man paaiskinsi tokiam „nieko neraukianciam“… kaip vyksta tas daznio reguliavimas? kaip daznis reguliuojamas IPS/UPS EE sistemoje ir kaip UCTE? ir apie kokia cia dar sinchronizacija kalbi? gal pirma pasidomek kas vyksta elektros energetikos sistemos kuomet daznis nukrenta ar pakyla iki tam tikros ribos. gal man ismanusis ponas pasakysi koks yra leistinas daznio nuokrypis? kas tai per dalykas itampu griutis? atsaku reguliavimas?
      jeigu ziuri is politinio poziurio i energetikos sistema, tai ir ziurek, bet nedek kitu zmoniu i suns dienas ir nevadink neraukianciais.
      Prie EE projektu dirbu daugiau nei 20 metu ir zinau ka sakau. tas filmukas yra gryna propaganda, tiem kanto minimiem prasigerusiems lietuviams, kurie ir patiki tokiais dalykais.

      • Karpienis parašė:

        Tai ponulis jau pac išsiaiškinai:)Dažnio reguliavimas,kaip pac jau pasiskaitei yra „pataikymas į koją“ kareiviškai kalbant.Dažnis yra virpesys,o tai yra Įtampos reikšmė tam tikru momentu.Dėlj ko teip yr?Dėl to,kad 50 Hz dažniu svyruojanti Įtampa reiškia,kad įtampos poliariškumas keičiasi 50 kartų per sekundę.Jei tu nepataikei „į koją“ tavo laidai tiesiog tampa kaitinimo spirale ar net išsilydo,jei tuo pačiu momentu viename linijos gale yra pvz. + 220 V,o kitame + 100 V,kas gali atsitikti,kai nesutrampa įtampų svyravimo dažniui:)Ką reiškia vienam gale esanti įtampa 200v?,o kitame 100V?Tai reiškia,kad tarp šių taškų yra 120 v įtampa ,o įtampa akimirksniu sukuria srovę,kuri teka ta grandine ir kaitina tą laidą,nes pac laidas tampa apkrova:)

      • Karpienis parašė:

        Sinchronizuoti dažnius galima įvairiais būdais,naudoja vėlinimo linijas ir dar visokias pojebenjas-tai tik technikos reikalas,kaip tai padaryti.Svarbu,kad „sinusoidės“ sutaptų .Juk jau supratai,kolega,kodėl pastovus dažnis toks svarbus:)?

      • Nesvarbu parašė:

        apie kokias cia tu nesamones kalbi? pats supranti ka sakai? as tau dar karta sakau, pirma issiaiskink kaip tas daznis tiksliai yra reguliuojamas ir kodel jis padideja ar sumazeja. pasidomek, kas tai per dalykas galios srautu pasiskirstymas. ar nors zinojai, kad linijoje per atstuma atsiranda itampos kritimas? ne itampos nuostoliai, o kritimas. amplitudine itampos reiksme bus ta pati, bet, kadangi linijos laiduose yra reaktyvioji varza (x), tarp itampu vektoriu taske A ir taske B atsiranda kampas ir atstumas tarp vektoriu galu yra itampos kritimas. dar issiaiskink kuo skiriasi perdavimo tinklas nuo skirstomojo tinklo. ir koks durnius linijos galuose jungs skirtingas itampas? tam ir yra statomi transformatoriai, kad suvienodinti itampa linijoje.

      • Karpienis parašė:

        Tau da daug mokytis,vaikeli…:)

    • Nesvarbu parašė:

      matai, kai nerandi atsakymu, tai visus jau vaikeliais pradedi vadinti. tiesiog juokas ima is tokiu zmoniu. jeigu politikuoji ir visa Lietuvos valdzia vadini debilais, cia jau tavo problemos. As i politika nesikisu, man ir taip yra ka veikti. o jeigu neismanai tu dalyku, geriau isvis nekalbek. man apie energetika mokytis jau nereikia, nes zinau pakankamai. o tau reiketu pasidometi kaip viskas vyksta ne tik politine esme.
      geros tau dienos ir sekmes toliau verkslenant kokie Lietuvos politikai debilai, kaip jie parduos tevyne ir t.t. geriau kazka bandyk pakeisti ir doro nuveikti, o ne tik blog’us rasyti.

  4. Karpienis parašė:

    Pažiūrėjau filmą .Norėtau pasakyti savo nuomonę.Po Ignalinos uždarymo,rusai pritrūko elektros Kaliningrade ir Maskvoj.KAE tikrai bus pastatyta ir nieko čia nepadarysim.Manau,kad autoriams reiktų į Lietuvos energetinę nepriuklausomybę žiūrėti plačiau-tai ir Latvijos bei Estijos energetikos perspektyvos.Matyt dar nesubrendo atsakymas ,kur šitas šalis privirinti-prie Skandinavų sistemos,ar prie Europos.Mūsų šalys yra labiausiai nutolusios nuo Europos ar Skandinavų „generatorių“,o čia pat turi Rusijos galingus el. generatorius ir jau išvystytus tinklus.Dirbtinai ir per „jėga“ draskyti ir iš naujo statyti tinklus tikrai nėra racionalu.Antras momentas-mūsų ūkiai patyrė nepaprastai didelius smūgius krizės laikotarpiu.Dėl nemokšiškumo nusiritome 10 metų atgal,todėl el. energijos mums dar 10 metų nereikės,kol pasieksim 2008 metų lygį,nes ekonomika staiga nepakils(jei iš viso -pakils).Todėl jokių statybų nenusimato ir nereikia.Mes galim maitintis ir rusų energijos likučiais.Naujos didžiulės investicijos į merdintį kraštą tikrai nėra racionalios.Tik todėl viskas ir tempiasi kaip šudina virvė

  5. Karpienis parašė:

    Į Mažeikių Naftą po Naujų ateina LUKOIL-as ,o elektrą turėsim iš KAE .:)Taip įgyvendinama Kubiliaus „Rusijos sulaikymo strategija“.:)))

  6. kantas parašė:

    negali būti 🙂

  7. Karpienis parašė:

    Ko negali būti:)?Kubilistano CCP -viskas įmanoma.KAE ir LUKOIL šeimininkai palankiai bendraus tik su prognozuojamais žmonėm:)Visi kubildebilu bandymai bent tinklus užkėsti neturi perspektyvos,nes juos kaip mat perims valdantieji.Nebūkim naivūs.:)Manote,kad socdemų ministras lankstysis marginalams iš kubilo gaujos,kurie net į seimą nepateks,o galės turėti skirstomų tinklų kontrolę?Pasvajokit.Jie bus nacionalizuoti ,o kubiliniai -jei spardysis-bus sukišti už grotų:)Bus primintas ir LEO „išardymas“ ir dar daug kitų energetinių aferų.Teip ,kad tinklai nebus kubiloidų.O kei teip-tada KAE energija ir ideologija sklandžiai tekės į kubilistano CCP ,paremiama LUKOIL MN surenkamo PVM.

  8. Karpienis parašė:

    ORLEN seniai yra iškėlusi ultimatumą dėl MN.Kubilius net apie „venesuelos naftą“ sapalioja,kurią tikriausia mes patys už savo pinigus popigiai ir gabensim ORLENUI,kad šis gautų nors kažkiek pelno:)Wiljamsas 2 ,kaisaka:)O jei ne,tada turėsim savo pavardes rašyti lenkiškai ir valstybine kalba paskelbti ir lenkų kalbą.Toks yra rūstus palycinis gyvenimas,Kantai….

    • Razinka parašė:

      Pasiskaityk naują energetikos strategiją. Ten viskas išaiškinta. Padarius generacinius pajėgumus, kurie uždengtų trūkumą, kasmet išpumpuojantį iš Lietuvos po 3-4 milijardus energijos tiekėjams į užsienį, šie pinigai liks Lietuvoje. Ir dar bus 5 000 – 6 000 jobų sukurta, statant AE. Jums iki Sekmoko kompetencijos, kaip rakom iki Briuselio.

      • Karpienis parašė:

        Gal dar turi ir Kubiliaus „rusijos sulaikymo strategiją“ bei „vadovėlį pasauliui,kaip įveikti krizę“:)?

      • Razinka parašė:

        O kas tose strategijose blogai? Gali konkrečiai pasakyti? Ar esi koks papirktas antikubilinis ir antigrybauskaitinis demagogas?

  9. Karpienis parašė:

    Aš tau,razinka ,duodu pasiskaityt butų apšiltinimo ir renovacijos strategiją:)Skaityk,ją,kol sušilsi ir atsinaujinsi:DDD

    • kantas parašė:

      Tai, Karpieni, pagal tave artimiausiu metu Rusijos Federacijos interesantai perims Mažeikių naftą ?

      Bet kaip bus su elektra ? Juk vien tai, jog Kaliningrado Atominė elektrinė teiks elektrą Lietuvai nereiškia, jog tarpininkavimo paslaugas teiks Rusijos Federacijos žmonės ir tikrai ne socdemų patikimi vietiniai parsidavėliai

      Kas kontroliuos pelno skirtymą Lietuvoje iš elektros ūkio?

      Apie kubilodinius neverta kalbėti, bet juk dar yra Rolandas Paksas ir jo aplinka ( kad tie patys asmenys stovintys už J.Borisovo) na ir buvęs ūkio ministras, tikėtinai būsimas Lietuvos premjeras – gerb. Viktoras Uspaskich

      • Karpienis parašė:

        Kantai.ORLEN MN likimą atidėjo iki Naujų Metų-tai paskelbta spaudoje.Dėl ko jie taip padarė-aš nežinau,bet numanau.Realiausias pirkėjas yra LUKOIL,todėl,jei MN ORLEN parduos-tai tik jiems.
        Kas lieč elektrą-tai čia juk ir pats supranti,koks sudėtingas klausimas.Kaip pavyzdėlį galiu pasakyti štai ką.KAE vadai sutaria su Lubiu ,kad Lubio imperija pirks elektrą už štai tokią kainą,kuri bus mažesnė,nei kitiems vartotojams už tam tikras paslaugas-teks paremti tam tikrus kandidatus į seimą ir savivaldybes,pvz.:)Štai tau ir įtaka,o pelnas ir pan. dalykai jau lieka antroj vietoj.Didžiausias pelnas yra valdyti visą šalį:)

  10. hasas parašė:

    http://www.enmin.lt/lt/activity/veiklos_kryptys/strateginis_planavimas_ir_ES/NES_projektas_2010_2050.pdf

    O visgi, čia viskas sudėliota ypač logiškai ir oponentai neturi prie ko KONKREČIAi PRIKIBTI.

  11. Karpienis parašė:

    Tokių popierinių strategijų šūsnis prirašo bakalaurai.:)Popierius ,mat ,viską gali iškęsti:)…..

  12. Razinka parašė:

    Tai ir aišku, kad premjero ir prezidentės kritikai konkrečių argumentų neturi, o tik loja, kaip dabar Karpienis. „Bakalaurai prirašo“ ir pan. Apgailėtina. Tai tik dar didina mano tikėjimą, jog prezidentė ir premjeras yra teisūs.

    • Karpienis parašė:

      Nežinau,kaip tau padėti.:)Gal skaityk pasakų knygas-ten taip pat rasi daug įvairių strategijų.:)

  13. Razinka parašė:

    Man padėti gali tik mirdamas ir prieš tai nesidaugindamas. Kodėl turiu tavimi pasitikėti labiau, nei visų rinkta prezidente, jos skirtu premjeru ir energetikos ministru? Juolab, kad argumentų nepateiki.

    • Karpienis parašė:

      Laikas tau miegučio:)Pažiūrėk pasakėlę kokią ir liuliuko į lovytę:)

  14. kantas parašė:

    Tomai, ar tu esi analizavęs, kodėl LEO LT buvo suardyta ir dabar bus sukurta LESTO, kurioje akcijas 1 prie 0,7 nuo LESTO gaus RST akcininkai.

    Apskritai, kodėl nei tu, nei Račas nesugebate apžvalgos duoti tokios, kokia yra iš tikrųjų.

    Kodėl neįvertinate, jog Lietuvos vaikams aistrą jaučiantis Lubys stengiasi perimti ūkį iš baimės, jog kas nors sugriaus tą pamatą ant kuriuo stovi visi dabartinia dykaduoniai.

    Juk visi Elektros, Dujų tinklai bei komunalinės paslaugos (Rubicon) – yra viso labo REKETAS, kuris pelnosi tuo, kad sirsto neatnaujintais tinklais žmonėms elektrą, vandenį, dujas ir apmokestina nebūtais mokesčiais gyventojus.

    Visos dabartinės buvusios rekonstrukcijos – tai ES lėšų panaudojimas. Netgi apgailėtinas Atominės Elektrinės uždarymas ir tas finansuojamas Europinėmis lėšomis, nors iki to dar imitavo rinkimą iš žmonių.

    Būtų mano valia, partinius sušaudyčiau , o ju gimines ištremčiau – pasielgčiau lygiai kaip J.V.Stalinas. Be jokių skrupulų.

  15. Karpienis parašė:

    Už kritiką kubiloidų gaujos adresu ,ką tik atleistas žurnalo redaktorius ponas Laucius.Mėnraštį „IQ“ leidžia „Scaent Baltic“ kompanijai priklausanti bendrovė „Intelligent Media“. Investicinė kompanija „Scaent Baltic“ yra „Inter RAO JES“ tarpininkė Lietuvoje.:)“Elektrikai “ iš rusijos patenkinti Kubilium…:)

  16. Karpienis parašė:

    O štai ką rašo lrytas „Europos Komisija neketina paduoti į Europos Sąjungos teismą Lenkijos už jos ir Rusijos dujų sutartį, kurią šalys pasirašė spalio 29 dieną. Apie tai pareiškė Europos Komisijos oficiali atstovė Marllin Holcner, praneša „RIA Novosti“. Pasak jos, ši informacija „visiškai neatitinka tikrovės“.
    Spalio 30 d. leidinys „Warsaw Business Journal“ pranešė, kad Europos Komisija prigrasino Lenkijai teismu dėl Lenkijos ir Rusijos dujų sutarties, kurią šalys pasirašė spalio 29 dieną.
    Kaip aiškina leidinys, Lenkijos sprendimai, ES nuomone, palaiko dujų monopolijos „Gazprom“ plėtrą, su kuria grumiasi Europos šalys.
    M.Holcner paaiškino, kad šalių pasirašytas dujų kontraktas kol kas nepateiktas Europos Komisijai. Tikimasi, kad dokumentas bus pateiktas dar šią savaitę ir bus perduotas ekspertams svarstyti.
    Pagal minėtą dokumentą, kurio galiojimo laikas bus pratęstas iki 2022 metų, rusiškų dujų tiekimo Lenkijai apimtys bus padidintos. Per dvejus metus į šalį tiekiamų dujų apimtys gali padidėti nuo 9,7 iki 11 mlrd. kubinių metrų dujų.“————-ar neatrodo,kad grįžtame į „praeitį“,kai lenkai su rusais vėl dalinasi Lietuvą?

  17. kantas parašė:

    del Laučiau, apsivilkusio prezervatyvą – nėra ką diskutuoti, toks jų darbas – pastoviai verkšlenti netgi mažavertiems kubiloidams skriaudžiant

    Nesuprantu, Karpieni, kame tu matai grįžimą į praeitį, jeigu tokie dujų klausimai sprendžiami pačių šalių nuožiūra

    Netgi Rusijos federacijai uždarius vežėjams muitines dėl sąlygų nesilaikymo, buvo pasakyti Europos vardu (bandant ją įtraukti), jog tai Lietuvių reikalas.

    Dėl mėsos įvežimo iš Lenkijos į Rusiją .. vėlgi.

    Na pasitaiko sugebančių verkšlenti , panašiai kaip minėtas Laučius, ir ieškoti pritarimo Europos Sąjungos institucijose.. bet .. šuns balsas į dangų neina

    Geriau, Karpieni, tu man paaiškink, nejaugi tiki, jog kažkokie tai biurokratėliai sprendžia kokius nors reikalus valstybės mastu ? Nesvarbu ar Europos ar vietiniai lietuviški

    • Karpienis parašė:

      Nu ką ,Kantai…Ką gi mes -du „marginalai“-galim išsiaiškinti?Nieko negalim-turim per mažai info ir laiko.Galim tik svarstyt ir „gaudyt nuotaikas“:)Tu daryk išvadas savas,o aš darysiu savas.Laikykis:)

      • kantas parašė:

        na o ką čia ypatingai reikėtų aiškintis ?

        Nejaugi mėsos ir kaulų dariniai pajėgūs sudaryti konkurenciją ? Nemanau.

        Kodėl pastoviai akcentuoju, jog „Rusijos interesų“ nėra Lietuvoje, o yra tokie patys rusakalbiai spekuliantai išnaudojantys atitekusį jiems Sovietmečio palikimą – materialųjų ir fiziologinį.

        Ar elektros tiekimas iki Kaliningrado gali daryti problemas Lietuvai ? Negali, nes niekas Kaliningrado srities nesiruošia izoliuoti.

        Bet vat tie tarpininkai, kurie pastatyti garantuoti saugų nepertraukimą elektros tiekimą link tos RF dalies(beje taip pat ir tarpinių elektrinių statybą LTU teritorijoje), peržengė visas ribas. Susibučiuliavę su visomis partijomis, mokėdami joms pačių Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus. Kas ir leido susiformuoti biurokratiniam visiškam atotrūkiui nuo visuomenės poreikių.

        Analizuoti daug nereikia. Reikia iškurenti šiuo pizdukus iš Lietuvos žemės visomis įmanomomis sąlygomis, bet tai padaryti reikalingas ypatingas didelis visuomeninis viešumas.

        Dėl info.. kiekvienas mandresnis internautas tui daugiau informacijos negu turi jie – šitą tau galu garantuoti, tik tu pats tuo kažin ar patikėsi. Internetu naudotis mėsos ir kaulų gabalai nemokėjo ir nemokės, nes atrofuoti jų sugebėjimai operuoti informacija.

        Problema dar ir tame, jog viešoji erdvė neužsipildo suprantama kalba žmonėms. O laikraščiai pastoviai iškraipo gautus faktus , akcentuodami vieną ar kitą dalyką.

        reikia naujos megztųjų berečių, bent jau intelektualiosios, armijos

  18. Karpienis parašė:

    Gali būti,kad „el. tiltas“ į Lenkiją buksuoja dėl Rusijos interesų.Lenkai padarys jį neįmanomą .Todėl KAE gaus užtikrintą Lietuvos rinką.Tai bus koziris ,derantis dėl MN.Kąžinau…:)

  19. kantas parašė:

    Tiltą į Lenkiją pastatys. Lenkai nėra tokie jau durni, kad prarastų savigarbą ir atsiduotų rusams

    Dėl Lietuvos jiems tuo labiau apsimokės turėti gyslą ateityje įtakoti energetinį sektorių Lietuvoje bei kiršinti Lietuvius su Baltarusija ir Latvija – siekiant importo elektros kainų kilimo.

    Mažeikių nafta be nuosavos naftos negali dirbti pelningai (nors tas pelningumas šiais laikas iškreiptas su įvairiais amortizaciniais atskaitymais). Na žydai apgavo lenkus vienu metu su ataskaitomis, lygiai kaip iri amerikiečiai, supratę, jog su Mažeikiais šudas gaunasi, perpardavė Jukos. Čia tiesiog technologiniai apribojimai.

    Kaliningrado atominę ir statoma, nes V.Putin supranta (energetikai pataria), jog anksčiau ar vėliau Lietuva nebus taip lengva palenkti bei atsiras įvairų apribojimų.

    Autonominis regionas turi turėti savo elektrinę, nes jame ir jūrų akvatorijoje šiuo metu vyksta daug pramoninės statybos darbų. Taigi vėl, niekam ta Lietuva nereikalinga. O papildoma rinka atsiranda, nes dar daug primityvių organizmų Lietuvoje gyvena.

    Šaraškino kontoras nesugebama išvaikyti, todėl tokios ir bėdos.

    • Karpienis parašė:

      Kas lieč Laučių.man visai nesvarbu ,ką jis apsirengęs.Tačiau jį klanas išmetė už laisvą žodį ir kritiką konservatorių atzvilgiu.Jau Spurga ėmė rašyt pagiriamąsias odes kubilizmui,Racas seniai ant pavadėlio,o ką jau kalbėti apie menkesnio kalibro žurnalistus.Todėl,Kantai,mes tce pas Čyvą esam paskutiniai „asmens sargybiniai“.:)Jei „kris “ Čyvas-Lietuvoj nebeliks laisvo žodžio….:)

      • kantas parašė:

        Sutinku dėl laisvo žodžio ateities. T.Čyvas dar blaiviai dėsto ir išlaiko balansą, laikantis distancijos ir nuo vienų , ir nuo kitų.

        Bet ne juose reikia ieškotis kažkokio tai radikalesnio pasiūlymo, o skatinti internaujančius gilintis į visus reikalus.

        Politologai savo jau atgyveno, kaip ir žurnalistika ar kitos sritys. Visuomenė sugeba savaime funkcionuoti, bei kurti atskirus standartus savo poreikiams.

        Gi, skaito liaudis ką rašome. Ir tiki ne tuo, ką per televiziją pasako, o atiduoda pasitikėjimą subjektyviom pozicijoms

        Beje, Rusijoje ypatingai tai pastebima.

    • Karpienis parašė:

      Visai neseniai Kubilius prakalbo apie tai,kad nebereikia riboti pelnų „elektrikams“.INTER RAO-rusiška elektros kompanija,kuri tiekia elektrą ir Lietuvai per konservatorių Garbaravičių valdomą įmonę.:)Išvados tiesiog pačios peršasi -ar tu manai kitaip?

      • kantas parašė:

        Imkime Kubilodą kaip tyriamąjį objektą.

        Kas jis? Politikas? Ar labiau mokslinės fizikos laboratorijos pagalbinis darbuotojas? Nei tas nei anas, nes realiai nesugebantis pritapti prie minėtų apibrėžimų.

        Taigi, jeigu toks žmogus sugeba būti Lietuvos premjeru ir tuo pačiu konservatorių partijos lyderiu – turime ypatingai didelę problemą. Jeigu norime vertinti kokius nors rimtesnius ėjimus versle.

        Vat Garbaravičius – tai atskira kalba. Ryšiai, leidžiantis įtakoti laborantų gaują.

        Grįžtant atgal , esu rašęs, jog tie Šaraškinininkai elektros ir dujų tarpininkai, nesigilina su kuo jiems bendrauti. Na Garbaravičius yra toji grandis iš konservatorių pusės, anksčiau kita grandis buvo. Juk nesudėtinga nupirkti mėsos gabalus su kaulais už popieriukus.

        Pelnas tarpininkams (o tuo pačiu kyšių davimo galimybės vietiniams lietuviams) iš elektos naudojimo smunka, tai ir pareikalavo tie patys iš INTER RAO per Garbaravičių panaikinti tą apribojimą. Kubiloidas ir dainuoja kaip ožys ko paprašo.

        O ką daryt? Juk lygiagrečiai ir Lubiui nubyra reikiama pinigų sumelė, juk ne vien iš Rusijos elektra tiekiama. Ir apskritai, Lubio ir Inter RAO tarpusavio susitarimas žodinis galioja. Melžti runkelius ir nesiviešinti.

        Reikia atsiriboti nuo menkaverčių vienadienių subjektų kaip kubiloidas. Tai turi būti įrankis spekuliacijai, kuris keltų rūpesčius ir trauktų į viešumą Lubiuką (kuris beje dėl senatvės išneša visas savo strategijas į viešumą) ir kitus dujų ir elektros tranzito žaidėjus ( juk kitokio verslo jie nesugeba daryt, kaip tik siurbt iš žmonių pinigus, parduodant jiem orą)

        Pvz, Kubiloidas gerai Gazpromą į viešumą patraukė, kai jie užsimanė naconalizuoti dujuotiekį. Rusai irgi jautrūs, nes chaotiškai suvokia tikrovę ir nežino kas už ką atsakingas (toji korupcija stipriai supančiojo vietinius lietuvoje).

        Vat pvz dėl Laučiaus.. dabar jis turėtų ką nors į viešą erdvę pastoviai pateikti, kas išbalansuotų jų tarpusavio pinigo paremtu pasitikėjimą

        Jų sistema gana aiški, problema visuomenėje – jai tiesiog reikia informacijos.

      • Karpienis parašė:

        Įdomiai samprotauji,Kantai.

  20. Karpienis parašė:

    Ir dar-„besaugodami Čyvą: ,mes jam,Kantai, ir kenkiam.Račo „dundukai“ rodys pirštais į Čyvą ,sakys Čyvas tiesiog traukia „marginalus“,todėl aš išeinu iš šito blogo ir stovėsiu vertybių sargyboje tyliai-be komentarų….:)

    • kantas parašė:

      tas tiesa; rimtesni ir aiškesni žmonių pamąstymai nesulaukia didelio komentatorių skaičiaus (ir gyvenime taip, prieštaraujančių būna mažuma)

      bet žinai , pagarbos pirštais nesukelsi

      o vat kubiloidui ar račui, turbūt netrūksta akropolinių-maximinių išpardavimo akcijų dievintojų 🙂

      kas tiesa, tas ne melas

  21. valer parašė:

    Juokingi tas kantas ir karpienius 🙂 Aiškiai – vienas Čyvo sugėrovas, o kitas jis pats. daugiau – niekam ir neįdomu 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos