Feed on
Posts
Comments

„Daugiau kaip pusė amerikiečių pripažino turintys menką supratimą apie islamą, nors ir pritaria prezidento Baracko Obamos planui pagerinti santykius su musulmonų pasauliu, parodė sekmadienio vakare paskelbta apklausa“.

Apie tai pranešė BNS ir „Balsas.lt“ patalpino šį pranešimą, paryškindami ir į antraštę iškeldami būtent tai kad amerikiečiai yra prasti islamo ekspertai.

Ta proga, įdomu prisiminti – ką apie islamą išmano lietuviai? O gal cepelinai ir samanė padeda geriau nusimanyti, nei dešrainiai ir Coca Cola?? Ak, kaip norėtųsi tuo tikėti, matyt?:)

No Responses to “Malonu kitus laikyti durniais???”

  1. jj parašė:

    as nemanau, kad tokia zinute reikia suprasti kaip nora parodyti amerikonus kvailiais – nors kai kurie butent taip noretu interpretuoti. Ypac toks „aiskinimas“ atrodytu iprastas rusiskoje ziniasklaidoje. O as manau, kad tokia ir visos panasios zinutes idomios tuo, kad parodo, kaip demokratineje visuomeneje priimami sprendimai, kaip (susi)formuoja(ma) (???) viesoji nuomone. Galu gale tai parodo demokratines visuomenes pasirengima ieskoti susitarimo kompromisu keliu net su tais, apie kuriuos menkai ismano, kuriu nepazista. Juk paprastai tokiu bijoma, vengiama arba ant tokiu del nezinojimo pykstama, ar ne?

  2. niektauza parašė:

    Išvis, manau, jog musulmonų vardijimas neparodo, kiek žinai apie islamo kultūrą. Bet čia yra kitas aspektas: amerikiečiams, sakykim, aktualiau žinot, išmanyti bent kažkiek apie islamą, nes būtent jų šalis inicijuoją karą prieš terorizmą musulmoniškose šalyse, o dabar deklaruoja norą vystyti draugišką politiką. O jei geriau pagalvosim, tai vyriausybė atstovauja žmoniems. Taigi, verta nusistebėti, jog amerikiečiai nežino apie dalykus, kuriuos vykdyti jie išrinko valdžią. Tuo tarpu lietuviams nežinoti apie musulmoniškas šalis yra beveik tiek pat gėda kaip ir apie kitas; išvardinti tris musulmonus tolygu išvardinti tris kalvinistus ar liuteronus.

  3. linas to niektauza parašė:

    Na jau – galima pamanyti, kad jei paklaustumei apie šiitų ir sunitų skirtumus, tai lietuviai daug papasakotų:) Kas link aktualumo, tai lietuviai, kaip užkietėję ksenofobai, irgi turėtų labai aktualiu šį dalyką laikyti.

  4. linas to niektauza parašė:

    Beje. Tris protestantus lietuviai atsimintų ne ką geriau. Pažiūrėkit „klausimėlį“ ir nurimkite. Kiek ten lietuvių yra gavę Nobelio premijas?:)

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos